Zašto su muško-ženska prijateljstva veoma poželjna

Zašto su muško-ženska prijateljstva veoma poželjna

Predrasuda je da muškarac i žena ne mogu biti prijatelji. Oba pola sposobna su da trezveno razmišljaju i hemiju, ukoliko se i pojavi svedu na minimum.

U ovakvom odnosu oba pola mnogo uče, izgrađuju odnos i poverenje prema suprotnoj strani, stiču određenu vrstu sigurnosti i stvaraju izuzetno čvrsto prijateljstvo.  Jednoj ženi najbolji drug vredi kao pet drugarica i obrnuto.

Prijateljstva muškarca i žene imaju nekoliko značajnih prednosti u odnosu na istopolna prijateljstva, a evo i koje su:

1. Žena će se u ovom prijateljstvu osećati sigurnom

Svaka žena koja ima najboljeg prijatelja oseća se apsolutno sigurno! Ona zna da se u svako doba dana ima kome obratiti za pomoć i da će biti zaštićena kada god joj je to potrebno. Ovaj osećaj sigurnosti učvršćuje sponu izmedju dvoje ljudi, i oni će se ubrzo osposobiti da osete ukoliko je neko uznemiren ili ga nešto muči, i pronaći će način, da problem što efikasnije reši.

2. Najbolji način da saznate kako suprotni pol razmišlja

Kada ste u vezi ili imate neku nedoumicu o time šta vaš izabranik ili izabranica misli, vaš najbolji prijatelj će vam to najbolje objasniti. Stoga momci najčešće zovu svoje drugarice pri odabiru poklona za svoju devojku, a devojke će se prvo obratiti drugu da im rastumači neko, njima tako nelogično muško razmišljanje! 

3. Sujeta i ljubomora u ovom prijateljstvu ne nalaze mesta

Obično se kaže da se u ženska prijateljstva najčešće umeša ljubomora i pomrsi konce, u muškim prijateljstvima, iako ređe, problem je sujeta. U muško-ženskom prijateljstvu, ne postoji opasnost od ovoga. Ovo prijateljstvo puno je uzajamnog podržavanja i razumevanja. 

4. Lojalnost je jedna od osnovnih odlika muško-ženskog prijateljstva

S obzirom da su žene poznate po svojoj brbljivosti, sa muškarcima je vaša tajna na sigurnom, a kada znate da vam je neko toliko odan i vi postajete odgovorniji i vodite računa šta kome pričate. Poverenje koje se stekne i učvrsti je svetinja i ne sme se prokockati.

5. Jedno od drugog mogu naučiti mnogo

Razmena iskustava je možda najbolja prednost ovog odnosa. Devojke od svojih prijatelja mogu naučiti mnogo o sportu, kompjuterima, filmu, dok momci od svojih drugarica pre svega dobijaju korisne savete za život, a onda nauče nešto i o kulturi i modi na primer. 

Ovo prijateljstvo donosi razna iskustva, kvalitetno provedeno zajedničko vreme koje se neće svesti na tračarenje ili celodnevno igranje igrica. Uliva osećaj sigurnosti i poverenja, donosi jednu čvrstu sponu između dvoje ljudi sa potpuno različitim pogledom na svet ( jer koliko često ste od svog druga čule: joj vi žene baš ste komplikovane! Ili oni od vas: Muškarci su takvi… ).

Jednostavno, to je nešto za šta ste sigurni da će trajati, da ćete se i za deset godina razumeti tako dobro, i da ćete jedni od drugih mnogo naučiti! Muško-žensko prihateljstvo ne samo da je moguće nego je i neprocenljivo!

Izvor: Lepota & Zdravlje