5 suptilnih znakova da vas šef ne voli

5 suptilnih znakova da vas šef ne voli

Veoma je važno šta o vama misle nadređeni, jer će od toga zavisiti da li ćete biti unapređeni, ili ćete dobiti otkaz. Zato, bilo bi dobro da naučite da čitate suptilne znake, koji će vam otkriti šta tačno vaš šef misli o vama.

Photo: shutterstock

Ako primetite da radi ove stvari, možda je bolje da doradite CV i pogledate po oglasima šta ima u ponudi.

Ne želi da vas upozna bolje

Ukoliko pokušate da inicirate neki opušteniji razgovor od onog strogog poslovnog, a šef ili šefica to izbegavaju, to bi moglo da znači da mu se privatno ne dopadate. Iako možda o vašem radu misli nešto drugo, teško da ćete ispijati kafe i ćaskati o privatnim stvarima.

Photo: shutterstock

Naravno, nije nužno da to radite sa nadređenima, ali ako primetite da je prema ostalim zaposlenima prijatniji, onda to jako dobro govori o vašoj poziciji.

Govori u isto vreme kada i vi

Kad god počnete na sastanku da pričate o nekoj svojoj ideji, šef vas prekida i priča svoju priču. Ovo je jasan znak da ga ne zanima šta imate da kažete i da ne ceni vaše predloge.

Photo: shutterstock

Takođe, ovo govori i da mnogo više želi da priča, nego da sluša.

Ne računa na vas

Iako ste možda izrazili interesovanje da se angažujete na projektima za koje sebe smatrate kvalifikovanim, nikada vas ne odabere u tim. Umesto toga, ili sam preuzme taj projekat ili ga da nekom drugom.

Photo: shutterstock

To je znak da vaš šef ne sluša šta govorite i ne zanimaju ga vaši ciljevi, niti će vam pomoći da ih ostvarite. Takođe, verovatno je znak i da nema poverenja u vas.

Ne interesuje ga vaš napredak

Šef koji će zajedno sa vama raditi na vašem napretku pitaće vas o tome koje su vaše ambicije i pomagaće vam da ih dostignete.

Photo: shutterstock

Nakon svega, umnogome se pita za to šta radite, za ono što je vaša odgovornost, kao i za vaš napredak. Ali ako vas ne pita šta želite, jasno je da ga ne interesuju vaši dugoročni planovi.

Ne zanima ga kako se osećate

Ako javite da nećete doći na posao jer ste bolesni, ukoliko vas ne zove da pita kako ste - ne zanima ga ništa u vezi sa vama.

Photo: shutterstock

Ni kako se osećate, fizički ili emocionalno, već ga interesuju samo stvari u vezi sa poslom. Nije posao vašeg šefa da vam bude mama ili drugarica, ali je ljudski da bar pita kako ste.

Zatvoreno za komentare.