5 vrsta razgovora koji se ne vode putem poruka

5 vrsta razgovora koji se ne vode putem poruka

Možda je lakše napisati poruku, ali u nekim slučajevima to nikako ne smete učiniti...

Neke teme ne smeju biti sadržaj u poruci, jer to nije primereno, sigurno ili vam može naškoditi. Zato sledeće razgovore morate obaviti u četiri oka.

Raskid

Bez obzira na to radi li se o dugačkoj ili kratkoj vezi, prekidanje porukom jednostavno nije primereno. Ove vrste razgovora moramo obaviti licem u lice, a ako to nije moguće onda telefonskim razgovorom. Ako ste bili dovoljno bliski da s osobom planirate zajedničku budućnost ili ležite nagi u krevetu, onda morate biti uljudni i raskinuti lično ili preko telefona, kazala je za stručnjak za veze Julia Spira.

Svađa (o bilo čemu)

Ponekad zbog umora planemo u sekundi. Čak nam i neka benigna rečenica iz poruke u "pogrešnom" trenutku može delovati kao povod za svađu. Međutim, nipošto ne bi smeli da se svađamo preko poruka. Baš kao i izgovorena reč, ona napisana nikada se ne zaboravlja, a kada smo nervozni u stanju smo da izgovoriti ili napišemo ono što zapravo ne mislimo.

Recite partneru da žete raspravu da nastavite kada dođete kući ili dogovorite susret. U porukama mogu se dogoditi nesporazumi, a to vas stavlja u lošu poziciju, jer ne možete čitati znakove na licu i shvatiti nameru iza napisanih reči. Gledanje partnerovog lica i slušanje njegovog glasa potiče izlučivanje hormona koji podižu raspoloženje i pomažu vam da se opustite pa ćete se lakše pomiriti , kaže psihoterapeutkinja Sara Mandel.

Prenošenje loših ili tužnih vesti

Svi se plašimo prenošenja loših i teških vesti poput gubitka posla ili smrti voljene osobe, ali moramo imati na umu da u tom trenutku treba da pružite podršku osobi kojoj ih javljamo. Tako ozbiljne stvari ne bi smele postati samo slova u porukama. Nikada ne znate šta osoba radi u tom trenutku, možda nisu u stanju ili situaciji u kojoj mogu primiti takvu vest, smatra terapeutkinja Kortni Geter.

Rasprava o osetljivim i privatnim informacijama

Izbegavajte da šaljete bilo kakve podatke vezane uz lična dokumenta, finansije, zdravlje i sve druge osetljive ili privatne informacije. Broj lične karte ili broj tekućeg računa nema šta da traži u memoriji vašeg mobilnog ili SIM kartice.

Ogovaranje

Iako je odavno dokazano da je sočni trač i bezazleno ogovaranje dobro za nas, ipak je bolje da to ne radite preko poruka. Nikada ne znate kada vas to može dovesti u neprijatnu situaciju, bez obzira na to što niste mislili ništa loše. Izgovoreni tračevi uvek ostaju u kategoriji "rekla-kazala" dok vam oni napisani u nekom trenutku mogu stvoriti probleme, jer nikada ne znate ko može videti vaše poruke.

Izvor: Prva

Zatvoreno za komentare.