Evo šta možemo saznati na osnovu krvne grupe

Evo šta možemo saznati na osnovu krvne grupe

O krvnim grupama uglavnom znamo veoma malo. Obično to znanje seže do činjenice da znamo koja je naša krvna grupa. Poneko zna i sa kim je kompatibilan, odnosno od koga može da primi krv i kome da je da, i tu se znanje o krvnim grupama završava.

Foto: Shutterstock

A iz toga koja smo krvna grupa izgleda može da se sazna mnogo. Od toga zavisi kojim smo bolestima skloni, s kojim ljudima se bolje slažemo, odnosno koje bi valjalo da biramo za životne saputnike.

Portal "Brajd Side" ("Bride Side") sakupio je brojne zanimljivosti o ljudskoj krvi pa i one koje se tiču same krvne grupe. Prenosimo pet veoma zanimljivih činjenica na ovu temu.

1. Osobe koje imaju nultu krvnu grupu u većem su riziku od nastanka raka kože i gojaznosti, dok što se tiče srca mogu da odahnu, budući da nisu sklone oboljevanju od kardiovaskularnih bolesti.

Foto: Shutterstock

2. To se ne bi moglo reći za osobe sa krvnom grupom A, jer su one u većem riziku da dobiju koronarnu bolest srca. Takođe bi trebalo da povedu računa o namirnicama koje podižu nivo holesterola u krvi, pošto su skloni baš tome.

Foto: Shutterstock

3. Kada je reč o ljudima koji imaju krvnu grupu B, ono na šta bi oni trebalo da obrate pažnju i preduzmu mere prevencije, jesu dijabetes i rak pankreasa, jer imaju povećanu mogućnost za oboljevanje od ovog metaboličkog poremećaja odnosno maligne bolesti.

Foto: Shutterstock

4. Kod osoba sa krvnom grupom AB, povećane su, i to poprilično, šanse od kognitivnih oštećenja budući da su im posebno osetljivi pamćenje i koncentracija pa bi valjalo da ih stalno vežbaju i održavaju.

Foto: Shutterstock

5. Zanimljivo je i da se razne krvne grupe međusobno ne slažu jednako dobro, te da loš izbor može da dovede i do raspada braka. Naime, najuspešniji su brakovi koje sklope osobe sa nultom krvnom grupom. Dok se najčešće razvode oni sa krvnom grupom A, posebno ako su u braku sa nultom ili AB grupom.

Zatvoreno za komentare.