Odnos sa majkom otkriva njegov karakter

Odnos sa majkom otkriva njegov karakter

Povezanost majke i sinova je velika, a s psihološkog aspekta, svaki muškarac koji neguje dobar odnos s majkom ima puno više razumevanja prema ženama i bolji je partner.

 Foto: Shutterstock

Obratite pažnju na njegov odnos s majkom, jer on puno toga otkriva o njemu.

Ako…

… ignoriše vaše mišljenje na račun njenog.

 Foto: Shutterstock

"Moja mama to ne radi tako" ili "moja mama kaže..." rečenice su koje ne želi da čuje nijedna žena. One su signal da vaš partner još uvek ne živi sopstveni život i nije stekao lične vrednosti ili standarde. Jasno mu dajte do znanja da vi stvari radite po svome, a ne onako kako ih radi njegova mama.

… je ona savršena u njegovim očima.

 Foto: Shutterstock

Šta god mama kaže ili radi, uvek je i u svemu bolja od vas i vi se nikada nećete meriti s njom. Kada vam muškarac jasno da do znanja da na ovaj način gleda na svoju majku tj. na vas, onda je pravo vreme da mu kažete zbogom.

… uvek traži njeno mišljenje.

 Foto: Shutterstock

Odlučnost je jedna od najprivlačnijih muških karakteristika. Konsultovanje s majkom oko donošenje svake (pa i one najmanje ili nevažne) odluke jasan je znak da je potpuno nesiguran. Ako sam sebi ne veruje dovoljno da donese odluku, kako ćete mu onda vi verovati?

... je zove svaki dan da bi joj ispričao sve o vašoj vezi.

 Foto: Shutterstock

Nema ništa loše u njihovoj komunikaciji, ali vaš partner bi trebalo da shvati da vi neke intimne detalje ipak ne želite deliti s njegovom majkom. To, između ostalog, u njoj stvara potrebu da bude uključena u svaki aspekt vašeg odnosa, pogotovo u eventualne prepirke koje biste sami trebali rešavati.

… misli da mu je mama sluškinja.

 Foto: Shutterstock

Redovni ste gosti kod njegovih roditelja na nedeljnom ručku, a on se nikada ne ponudi da joj pomogne na bilo koji način već samo leži na kauču? Ne može sam da ode po čašu vode nego zove mamu da mu donese? Sve su ovo znaci za uzbunu koji pokazuju da pored sebe imate lenštinu. Za njegovo ponašanje možda je i ona delom kriva jer je verovatno uvek sve radila umesto njega, ali bez obzira na to svaki zreli muškarac treba da ima dovoljno poštovanja prema svojoj majci. 

… nema poštovanja prema njoj.

 Foto: Shutterstock

Bezrazložno je drzak prema njoj i govori joj ružne stvari, čak i kada je u vašem društvu? Najjednostavnije rečeno, u pitanju je bezobrazan muškarac kakvog sigurno ne želite pored sebe jer se isto tako jednog dana može ponašati i prema vama.

… nije blizak s njom.

 Foto: Shutterstock

Zapamtite da često postoje dobri razlozi za udaljavanje majke i sina i da se nekim muškarcima ne može zameriti to što nisu bliski sa svojoj majkom. Međutim, ako je u pitanju razmaženko koji jednostavno nema strpljenja za svoju mamu, onda je situacija drugačija. Ako nema vremena za prvu ženu u svom životu koja ga je volela, onda mu ni njegova partnerka neće biti prioritet.

Zatvoreno za komentare.