7 stvari u domu koje nikada ne čistite a pune su bakterija

7 stvari u domu koje nikada ne čistite a pune su bakterija

Čak i oni koji su maksimalno posvećeni čišćenju i redovno ribaju apsolutno svaki deo svog doma često zaboravljaju neka mesta koja su prepuna prljavštine i potencijalno štetnih bakterija.

Foto: Pexels

Ovo su neka od mesta za koja verovatno niste znali da morate redovno da ih čistite.

Odvod sudopera

Foto: Pixabay

Ako redovno ne čistite odvod od sudopere, na njenim zidovima se može stvoriti sloj prljavštine sačinjen od bakterija sa sirovog mesa i drugih vrsta hrane. Kako biste sprečili razvoj bakterija i začepljenje redovno čistite odvod abrazivnim sredstvima koje ćete naneti uz pomoć stare četkice za zube. Nakon ribanja sa četkicom dobro isperite sa vodom.

Mašina za pranje sudova

Foto: Pixabay

Još jedan kućni aparat u domu koji neretko zaboravljamo da očistimo samo zato što je on sam namenjen za čišćenje. Kako biste produžili njen životni vek i uvek bili sigurni da će vaši sudovi biti maksimalno dobro očišćeni, redovno čistite vašu mašinu za pranje sudova sa predviđenim sredstvima.

Ručke od vrata

Foto: Pixabay

Većina ručki i kvaka predstavlja prav leglo bakterija i prljavštine s obzirom na to da ih mnogo ljudi dodiruje tokom dana tako da ih treba  što češće dezinfikovati.Najmanje jednom nedeljno prebrišite sve ručke u vašem domu antibakterijskim maramicama.

Police u frižideru

Foto: Pixabay

Police u frižideru su pravi magnet za razne vrste otpadaka od hrane i stvaranje buđi. Dovoljno je da ih očistite na svakih nekoliko meseci(i svaki put kada vam se nešto slučajno prolije unutra) kako biste bili sigurni da ćete postići maksimalni efekt a najjednostavniji način da ih očistite jeste da izvadite police i da ih ribate dok su van frižidera.

Četkice za zube

Foto: Pixabay

Sigurno ste čuli da četkice za zube treba menjati na svaka tri meseca. I pored toga, neophodno je da ih očistite svake druge nedelje kako biste uništili sve ostatke bakterija sa vaših zuba. Promućkajte četkicu u rastvoru koji se sastoji od iste količine vode i sode bikarbone, ostavite je da prenoći, a zatim isperite.

Mobilni telefon

Foto: Pixabay

Čak i ako ga ne koristite dok ste u toaletu, mobilni telefon je pravi magnet za bakterije, naročito za one koje vrebaju sa dna torbe, o kojima i ne razmišljamo. Telefon lako možete da očistitite uz pomoć dezinfekcionih maramica.

Stalak za posude unutar mikrotalasne pećnice

Foto: Pixabay

Lako je zaboraviti ovo naizgled nebitno područje koje često može da bude prepuno prljavštine, koja zatim može preći na samu hranu. Kako biste rešili taj problem operite stalak uz pomoć rastvora koji  sadrži 1/9 izbeljivača i 8/9 vode i koji se nanosi uz pomoć kuglica napravljenih od pamučne vate. Nakon što iskoristite rastvor da oribate stalak i zidove mikrotalasne pećnice, ponovo prebrišite sve krpicom od mikrofibera.

Zatvoreno za komentare.