7 veoma dobrih razloga zašto uvek morate da imate pivo u kući

7 veoma dobrih razloga zašto uvek morate da imate pivo u kući

Ovaj popularni napitak od ječma i hmelja ne služi samo da biste se rashladili u vrelim letnjim danima. Evo zašto bi uvek trebalo da imate pivo u kući.

Foto: Shutterstock

Naime, pivo svakako treba imati u kući, jer vam ono može pomoći da rešite niz sitnih problema. Evo o čemu se radi!

1. Zaštitite baštensko bilje od puževa. U manje posudice sipajte pivo, rasporedite svuda po bašti i ostavite preko noći. Ujutru ćete primetiti da puževi nisu mogli da mu odole.

2. Rešite se dosadnih mušica koje “opsedaju” činiju sa voćem na sledeći način: u čašu sipajte pivo i zatvorite providnom folijom. Napravite mali otvor. Aroma piva će privući mušice koje kasnije neće moći da izađu iz čaše.

3. Ukoliko nemate mačku, pivo vam može pomoći da se rešite miševa. Dakle, u malu kantu sipajte centimetar, dva piva. Napravite "putić" kojim će se miš popeti (drvo, plastika). Pivo će namamiti miša i on će upasti u kanticu. Sve što treba da uradite nakon takvog "pecanja", jeste da iznesete kantu napolje i "zarobljenika" pustite na slobodu.

Foto: Shutterstock

4. Vaše kućno i baštensko bilje, ali i povrće, prosto obožavaju šećer koji se nalazi u pivu. Iz tog razloga pivo je odlično prirodno đubrivo.

5. Pivo je odlično za poliranje zlatnog i srebrnog nakita. Pamučnom krpom umočenom u pivo vratite sjaj omiljenim komadima nakita.

6. Izvetrelo pivo odlično je i za poliranje drvenog nameštaja. Istrljajte ga krpom namočenom u pivo, a zatim obrišite čistom.

7. Uklonite fleke od kafe ili čaja tako što ćete ih natopiti sa malo svetlog piva. Sačekajte bar sat vremena pa isperite čistom vodom. Ako su fleke i dalje vidljive, ponovite postupak, piše minimagazin.info.