8 modnih saveta bivše urednice Voga kojih svaka žena treba da se pridržava

8 modnih saveta bivše urednice Voga kojih svaka žena treba da se pridržava

Kerin Roitfeld, bivšu urednicu francuskog izdanja magazina Vogue i osnivačicu magazina "CR Fashion Book", nazivaju jednom od najbolje odevenih žena u svetu mode.

 

A post shared by Carine Roitfeld (@carineroitfeld) on

Ova 63-godišnja Francuskinja koja je mnogima modni uzor otkrila je tajne svog odevanja i savete uz pomoć kojih svaka žena može da pronađe sopstveni stil. 

1. Nikada ne možete imati previše crnih suknji 

Poznate kraljice stila uglavnom imaju jedan odevni komad kojem su verne i koji je temelj njihovih kombinacija. Za Kerin Roitfeld je to crna suknja:

- Kupujem beskrajno mnogo crnih suknji. Imam 20 verzija iste suknje. U većini slučajeva oblačim se isto. Nekada sam nosila mnogo ludih stvari, ali kada sam postala baka, želela sam i da izgledam kao baka.

 

A post shared by MARTININI (@martininistyle) on

2. Ignorišite trendove 

Svi nose odeću s cvetnim dezenom, a vi ga ne možete smisliti? U tom slučaju, ni ne pomišljajte na kupovinu odevnih komada s cvetnim dezenom, bez obzira na to što su oni trenutno popularni. Trendovi dolaze i odlaze, ali samo klasika nikada ne izlazi iz mode. Klasične farmerice umesto onih s aplikacijama u obliku cveća moći ćete nositi i kada popularnost tog dezena prođe, dok će oni koji robuju trendovima opet morati da idu u kupovinu.

 

A post shared by Moves - fashion (@movesbyminimum) on

3. Izbegavajte kopiranje kombinacija sa modnih pista 

- Nikada ne bih preporučila kopiranje onoga što vidite na modnoj pisti. Svuda ćete videti imitacije. Svi će nositi istu bluzu s istim dezenom i naravno da će vam to uskoro dosaditi, kaže ona.

Umesto kopiranja, prepustite se sopstvenom modnom instinktu i slažite kombinacije po svom ukusu.

4. Ne bacajte odeću - prekrojite je 

Možda sami niste dovoljno spretni za to, ali zato uvek možete iskoristiti usluge krojačice. Prekrajanjem, staroj odeći možete udahnuti novi život, iz duge haljine napraviti kratku, promeniti izgled svoje suknje, prilagoditi dužinu pantalona svojoj visini…

Kerin posebno voli da prekraja odeću komercijalnih modnih brendova koja zbog masovne proizvodnje često ne pristaje našoj figuri i tvrdi da zbog toga ti komadi mogu izgledati skuplje. 

- Sve moram da promenim. Nikada nisam zadovoljna. Ili je predugačko, ili prekratko, preširoko ili preusko, rekla je.

5. Budite svesni svog tela i figure

- Moj stil je vrlo jednostavan i vrlo specifičan. Sve se svodi na proporcije i siluetu. Provela sam mnogo godina kupujući odeću koju sam zatim menjala jer mi nikada nije pristajala onako kako sam ja to htela. Kada poznajete svoj oblik tela, onda znate kako da se obučete. Sada znam šta mi pristaje, kaže Karin.

Uvek uzmite u obzir proporcije svog tela prilikom kupovini odeće. Na primer, široke pantalone možda jesu trendi, ali niskim ženama ne laskaju, pa onda i ne morate da trošite novac na njih, nego bolje odaberite model pantalona koji je stvoren za vas.

 

A post shared by @katootd on

6. Miksujte ženske i muške odevne komade 

Ukradite kožnu jaknu iz ormara svog partnera i spojite je sa svilenom košuljom. Isto tako, iz muškog ormana možete da pozajmite klasičnu košulju i kombinujete je sa svojim omiljenim sakoom i pantalonama. Kada prestanemo da se opterećujemo podelom odeće na žensku i mušku, otvara se prostor za zanimljive modne igre.

 

A post shared by Twiice (@shoptwiice) on

7. Kada ne znate šta da obučete, vratite se odeći u kojoj se osećate udobno

- Ni ja nisam imuna na otvaranje ormana uz reči: "Bože, nemam ništa da obučem danas!" To se svima dešava. Onda izvučete svu svoju odeću napolje, pa se posle vratite ono što vam sigurno pristaje. To su uvek isti džemperi, isti kaput u kojem izgledate dobro. Treba vam nešto u čemu će vam biti udobno, posebno ako se osećate umorno i loše, smatra Karin.

 

A post shared by Inspirational (@copycatbym) on

8. Nikada ne rizikujte sa skupim odevnim komadima 

Bolje rizikujte sa jeftinijom trendi odećom, a kada su u pitanju skupi odevni komadi, priuštite sebi klasiku sa kojom igrate na sigurno i koju ćete uvek nositi.

 

A post shared by @your_styyle_ on

Kako kaže Roitfeld - u redu je flertovati sa trendovima, ali ako često kupujete odeću koju kasnije nikada ne nosite, onda se ne isplati rizikovati sa skupim komadima.

Zatvoreno za komentare.