Većinu stvari u našem životu radimo po navici ili po nekom principu koji nam je neko pokazao, a da pritom nikada ne razmislimo, da li je to pravi i najbolji način. Verujemo da ćete biti šokirani kada budete videli koliko svakodnevnih stvari obavljate na pogrešne načine.
Foto: Pixabay
Pogledajte o čemu je reč:
1. Ljuštenje banana
Foto: Pixabay
Sigurni smo da većina vas ljušti bananu tako što povuče koren, ali ovo je nepravilan način ljuštenja, jer dovodi do lomljenja i gnječenja banane. Banana se pravilno ljušti sa druge strane, tamo gde se ne nalazi drška. Da je ovo pravi način pokazuje i činjenica da majmuni to rade i da su oni to shvatili davno pre nas.
2. Pravilno vađenje Tic Taca
Tic Tac je omiljena poslastica mnogih, ali njegovo vađenje iz kutije može biti problematično. Kada pokušate da izvadite samo jedan Tic Tac, verovatnoća je da ćete iz kutije izvaditi 5 ili 10 komada. Međutim, mnogi ne znaju da je kutija Tic Taca projektovana tako da možete izvaditi samo jednu bombonicu. Kutiju jednostanvo stavite na ivicu, malo protresite, a zatim kada otvorite poklopac, videćete da se u posebnom odeljku nalazi jedna bombonica.
3. Rupa na kutlači za špagete
Foto: Shutterstock
Proceniti koliko je špageta dovoljno za jednu prociju može biti pravi pakao, jer se uvek desi da napravite manje ili više. Međutim, ako imate kutlaču za špagete i ako na njoj vidite rupu, onda ste spašeni, jer ta rupa predstavlja dozu špageta za jednu porciju. Jednostavno vidite koliko špagete staje u rupu i to će biti jedna porcija.
4. Čišćenje blendera
Foto: Pixabay
Posle završenog blendiranja, najteži zadatak jeste oprati blender. Međutim najlakši način da to uradite jeste da sipate vodu i deterdžent i da nastavite da blendirate. Takoće se stvoriti jaka pena koja će sve očistiti, a vi sve što kasnije treba da uradite jeste da isperete blender.
5. Kutije kineske hrane
Foto: Shutterstock
Mnogi od vas obožavaju da jedu iz kutija kineske hrane, jer su one duboke i jer se hrana lako meša u njima, ali morate znati da se svaka kutija kineske hrane pretvara u tanjir kada je otvorite, tako da ćete neku hranu mnogo lakše tako jesti.
6. Sečenje mekanog sira
Foto: Shutterstock
Ako nožem pokušate da isečete mekan sir, dobićete gnjecavu i neprivlačnu masu. Međutim ako uzmete konac za zube i pomoću njega presečete sir, dobićete tanke parčiće savršenih ivica.
7. Kako da brže ohladite omiljeno piće
Ako želite da ohladite pivo ili vino za nekoliko minuta, nakvasite jedan ubrus i obmotajte ga oko flaše ili limenke. Piće će biti ledeno posle samo nekoliko minuta.
8. Ljuštenje pomorandže
Pomorandža može biti prilično teška za ljuštenje, ali ako odsečete vrh i dno, onda samo treba da otvorite pomorandžu i dobićete savršene kriške poput mandarine.