Ako ste mislili da se sva mudrost kod pravljenja kajgane završava na tome da jaja umutite i ispečete - ceo život je pravite pogrešno.
Foto: Shutterstock
Savršeno pečena i kremasta kajgana zahteva malo više truda od prostog izlivanja umućenih jaja u tiganj, ali isplati se. Sve što treba da radite jeste da ispoštujete sledeća pravila:
- Pre svega, tiganj mora da ima premaz protiv lepljenja, kako bi jaja klizila po njemu.
- Uvek birajte sveža jaja i prvo ih razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj.
Foto: Pixabay
- Pomešajte ih sa malo mleka ili pavlake za bogatiji i kremastiji ukus.
- Za bolji ukus, pecite ih na maslacu, nikako na ulju.
- Kada mešate kajganu, koristite varjaču ili silikonsku lopaticu. Metalno posuđe će oštetiti premaz na tiganju.
- Kajganu uvek spremajte na laganoj vatri da se ne bi raskuvala.
Foto: Pixabay
- Neprestano je mešajte jer ćete tako izbeći gumastu strukturu.
- Imajte na umu da će jaja nastaviti da se prže i kada ih sklonite sa vatre, pa ih izvadite iz tiganja malčice pre nego što su gotova.
- Nikad ne solite jaja dok se prže, jer će tako kajgana biti vodenasta. Umesto toga, dodajte je pre serviranja.