Ako vas zanima na koga će ličiti vaša beba - nauka otkriva koje su nasledne karakteristike od oca i majke

Ako vas zanima na koga će ličiti vaša beba – nauka otkriva koje su nasledne karakteristike od oca i majke

Rođenje deteta je svakako jedan od najlepših trenutaka u životu, a svaki par ga sa nestrpljenjem iščekuje. Od trenutka kada žena sazna da je trudna, uglavnom i ona i njen partner odmah počnu da zamišljaju kako će dete izgledati, kakve oči će imati, kako će hodati i kako će govoriti. Nauka otkriva koje će nasledne karakteristike beba imati od roditelja.

Foto: Shutterstock

Svi bi voleli da već u startu to mogu da predvide, a nauka zapravo ima odgovore na mnoga pitanja.

Recimo, određene nasledne karakteristike deca imaju od očeva.

Izgled

Dete, kada je u pitanju izgled, nasleđuje 60 posto očevih i 40 posto majčinih gena. U prevodu, dete bi od oca moglo da nasledi neke uočljive karaktersitike.

Visina

Ukoliko je otac visok, velika je verovatnoća da će i dete naslediti tu karakteristiku. Recimo, ukoliko dete ima majku koja je niža i oca koji je visok, ima velike šanse da i ono izraste u visoku osobu.

Dentalna struktura

I struktura zuba se uglavnom nasleđuje od oca, što znači da će, ukoliko otac ima kvalitetne i snažne zube koji se retko kvare, i dete, najverovatnije, imati takve.

Prsti

Često očevi i deca imaju slične prste, a ovo se posebno odnosi na nožne.

Ruke

Ukoliko je otac desnoruk, a majka levoruka i obrnuto, dete će uglavnom naslediti karakteristiku oca.

Stil spavanja

Ako pogledate kako otac deteta spava, znaćete koju pozu će najverovatnije zauzeti i dete tokom spavanja.

Rupice u obrazima

Ukoliko obožavate rupice u obrazima koje ima vaš partner kada se osmehne, imate razlog i da se dodatno radujete, jer su velike šanse da će ih imati i vaše dete.

Pune usne

U pitanju je dominantna karakteristika koju deca češće nasleđuju od očeva, pa tako samo dobro pogledajte usne svog partnera, ako vas zanima kakve usne će imati vaša beba, piše 24 sedam.

Zatvoreno za komentare.