7 automobila čija vrednost najsporije opada ?

7 automobila čija vrednost najsporije opada ?

Novi automobili počinju da gube na svojoj vrednosti onog trenutka kada ubacite ključ u bravu. Ovo su automobili čija vrednost najsporije opada kada ih kupite!

Foto: Shutterstock

Brzina kojom će gubiti vrednost zavisi od nekoliko faktora i zbog toga ne gube svi automobili svoju vrednost podjednako.

Sudeći prema najnovijem istraživanju koje je obuhvatilo više od 7,7 miliona prodaja novih i polovnih automobila, a koje je sprovela stranica iSeeCars.com, prosečno vozilo nakon pet godina izgubi polovinu svoje vrednosti.

Ipak, postoje i modeli kod kojih se to događa znatno sporije, prenosi Telegraf.

1. Subaru WRX - 40% gubitka vrednosti

Na ovoj listi videćete znatno manje sedana i 'hatchback' modela kao što je Subaru WRX nego što verovatno očekujete. Ali to nije veliko iznenađenje jer su kupci trenutno potpuno zaluđeni SUV modelima. Ovo se posebno odnosi na WRX, koji je prvenstveno namenjen entuzijastima, i samim time dobro drži cenu.

Foto: Shutterstock

2. Nissan Frontier - 39,5% gubitka vrednosti

Frontier nije preterano kompetitivan proizvod, ali ovaj model je star pet godina i pravljen je kada proizvodnja pikapova srednje veličine nije bila toliko zastupljena kao danas.

Foto: Shutterstock

3. Nissan GTR - 39,4% gubitka vrednosti

Ovaj model popularan je i kao Godzilla, a taj nadimak je zaslužio zahvaljujući 3,8-litarskom bi-turbo V6 motoru koji isporučuje 480 konjskih snaga na sva četiri točka.

Foto: Shutterstock

4. Porsche 911 - 37,2% gubitka vrednosti

U pitanju je legendarni model koji će uvek biti u potražnji jer predstavlja san mnogih vozača. A tu je i činjenica da Porsche decenijama nije menjao osnovni izgled ovog modela, što znači da pet godina star model i dalje izgleda kao nov.

Foto: Shutterstock

5. Toyota Tundra - 35,9% gubitka vrednosti

Toyota Tundra je jedini veliki pikap na ovoj listi, a za to je zaslužna njegova reputacija izuzetno pouzdanog vozila.

Foto: Shutterstock

6. Jeep Wrangler - 31,5% gubitka vrednosti

Ovo nije preveliko iznenađenje jer Wrangler ima izdržljivost i legendarni status. A nikako ne treba zaboraviti i verne fanove zbog čije potražnje Jeep jednostavno ne može napraviti dovoljno modela kako bi im izašao u susret.

Foto: Shutterstock

7. Jeep Wrangler Unlimited - 30% gubitka vrednosti

Jeep je Wrangler Unlimited sa četvoro vrata predstavio 2006. godine i istog trenutka je postigao uspeh.

Foto: Shutterstock

A to pokazuje i potražnja za ovim modelom zbog koje je Wrangler Unlimited vozilo koje najmanje gubi na svojoj vrednosti.

Ostavi komentar