Bakina kuhinja – mekani kremasti mirisni karpati na drugi način

Bakina kuhinja – mekani kremasti mirisni karpati na drugi način

Danas vam donosimo recept za nešto potpuno drugačije. Ovi kremasti karpati će vas oduševiti.


Foto: YouTube/printscreen



Potrebno je:


4 -5 jaja


200 ml mleka


150 gr brašna



50 gr maslaca


korica limuna


1 prašak za pecivo


Foto: YouTube/printscreen


Za nadev:


2 pudinga (slatka pavlaka)



500 gr mleka


1 kašika šećera


100 gr putera


100 gr suvog grožđa


1 vanilin šećer


Foto: YouTube/printscreen


Priprema:


U šerpu sipamo 200 ml mleka, dodamo kocku maslaca ili margarina i pustimo da provri. U provrelo mleko dodamo brašno sa praškom za pecivo i koricom limuna i dobro promešamo da masa bude baš gusta, prohladimo. 



Dodajemo 1 po jedno jaje i mešamo varjačom ili mikserom da se izjednači i masa bude lepo glatka. Pleh 30x20 obložimo pek papirom i sipamo pola mase i raspodelimo po dnu pleha.


Pečemo 25 minuta na 200 stepeni.


Foto: YouTube/printscreen


Ispeći 2 kore. Skuvati puding sa malo šećera. U vreo puding dodati 100 gr suvog grožđa.


Ostaviti da se prohladi. Maslac 100 gr omekšati i umutiti i izmešati sa pudingom kao u Videu. Šlag umutiti po upustvu iz kesice. Na prvu koru staviti celu kremu pudinga i lepo razvući odozgo šlag i poklopiti drugom korom.


Pritisnuti i staviti u jednu kesu i držati u frižideru ako je moguće celu noć da lepo upije.


Prelep, kremast, savršenstvo ukusa... Uživajte.


Затворено за коментаре.