Danas vam donosimo recept za nešto potpuno drugačije. Ovi kremasti karpati će vas oduševiti.
Foto: YouTube/printscreen
4 -5 jaja
200 ml mleka
150 gr brašna
50 gr maslaca
korica limuna
1 prašak za pecivo
Foto: YouTube/printscreen
2 pudinga (slatka pavlaka)
500 gr mleka
1 kašika šećera
100 gr putera
100 gr suvog grožđa
1 vanilin šećer
Foto: YouTube/printscreen
U šerpu sipamo 200 ml mleka, dodamo kocku maslaca ili margarina i pustimo da provri. U provrelo mleko dodamo brašno sa praškom za pecivo i koricom limuna i dobro promešamo da masa bude baš gusta, prohladimo.
Dodajemo 1 po jedno jaje i mešamo varjačom ili mikserom da se izjednači i masa bude lepo glatka. Pleh 30x20 obložimo pek papirom i sipamo pola mase i raspodelimo po dnu pleha.
Pečemo 25 minuta na 200 stepeni.
Foto: YouTube/printscreen
Ispeći 2 kore. Skuvati puding sa malo šećera. U vreo puding dodati 100 gr suvog grožđa.
Ostaviti da se prohladi. Maslac 100 gr omekšati i umutiti i izmešati sa pudingom kao u Videu. Šlag umutiti po upustvu iz kesice. Na prvu koru staviti celu kremu pudinga i lepo razvući odozgo šlag i poklopiti drugom korom.
Pritisnuti i staviti u jednu kesu i držati u frižideru ako je moguće celu noć da lepo upije.
Prelep, kremast, savršenstvo ukusa... Uživajte.