Bakina kuhinja - mekani kremasti mirisni karpati na drugi način

Bakina kuhinja – mekani kremasti mirisni karpati na drugi način

Danas vam donosimo recept za nešto potpuno drugačije. Ovi kremasti karpati će vas oduševiti.

Foto: YouTube/printscreen

Potrebno je:

4 -5 jaja

200 ml mleka

150 gr brašna

50 gr maslaca

korica limuna

1 prašak za pecivo

Foto: YouTube/printscreen

Za nadev:

2 pudinga (slatka pavlaka)

500 gr mleka

1 kašika šećera

100 gr putera

100 gr suvog grožđa

1 vanilin šećer

Foto: YouTube/printscreen

Priprema:

U šerpu sipamo 200 ml mleka, dodamo kocku maslaca ili margarina i pustimo da provri. U provrelo mleko dodamo brašno sa praškom za pecivo i koricom limuna i dobro promešamo da masa bude baš gusta, prohladimo. 

Dodajemo 1 po jedno jaje i mešamo varjačom ili mikserom da se izjednači i masa bude lepo glatka. Pleh 30x20 obložimo pek papirom i sipamo pola mase i raspodelimo po dnu pleha.

Pečemo 25 minuta na 200 stepeni.

Foto: YouTube/printscreen

Ispeći 2 kore. Skuvati puding sa malo šećera. U vreo puding dodati 100 gr suvog grožđa.

Ostaviti da se prohladi. Maslac 100 gr omekšati i umutiti i izmešati sa pudingom kao u Videu. Šlag umutiti po upustvu iz kesice. Na prvu koru staviti celu kremu pudinga i lepo razvući odozgo šlag i poklopiti drugom korom.

Pritisnuti i staviti u jednu kesu i držati u frižideru ako je moguće celu noć da lepo upije.

Prelep, kremast, savršenstvo ukusa... Uživajte.

Zatvoreno za komentare.