Bakina kuhinja – penasta mlečna pogača fantastičnog ukusa

Bakina kuhinja – penasta mlečna pogača fantastičnog ukusa

Današnji recept za vas je nešto potpuno drugačije. U pitanju je izvrsna mlečna pogača.


Foto: Bakina kuhinja



Potrebno je:


20 gr kvasca


1 kašičica šećera


so



400 ml mleka


2 jaja


50 gr rastopljenog maslaca


još malo maslaca za premazivanje


700 gr brašna



susam


žumance


Priprema:


Rastopiti kvasac sa šećerom pa sipati u vanglicu. Dodati jaja, rastopljen maslac, mleko, brašno i so i zamesiti glatko testo koje odmara 30 min. na sobnoj temperaturi.


Testo razvući na sto, podeliti na dva, tri dela.


Oklagijom razvući u pravougaonik, malo premazati maslacem i uviti u rolat i seći male rolate. Tepsiju 24 cm premazati uljem i ređati rolatiće u krug i sredinu. 


Pokriti da nadođe oko 20 min. Premazati žumancetom i posuti semenkama. Peći na 180 stepeni C oko 45 min. Pokriti krpom i ostaviti 15 min. pa izvaditi iz pleha.


Uživajte!


Затворено за коментаре.