Današnji recept za vas je nešto potpuno drugačije. U pitanju je izvrsna mlečna pogača.
Foto: Bakina kuhinja
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
so
400 ml mleka
2 jaja
50 gr rastopljenog maslaca
još malo maslaca za premazivanje
700 gr brašna
susam
žumance
Rastopiti kvasac sa šećerom pa sipati u vanglicu. Dodati jaja, rastopljen maslac, mleko, brašno i so i zamesiti glatko testo koje odmara 30 min. na sobnoj temperaturi.
Testo razvući na sto, podeliti na dva, tri dela.
Oklagijom razvući u pravougaonik, malo premazati maslacem i uviti u rolat i seći male rolate. Tepsiju 24 cm premazati uljem i ređati rolatiće u krug i sredinu.
Pokriti da nadođe oko 20 min. Premazati žumancetom i posuti semenkama. Peći na 180 stepeni C oko 45 min. Pokriti krpom i ostaviti 15 min. pa izvaditi iz pleha.
Uživajte!