Bakina kuhinja - penasta mlečna pogača fantastičnog ukusa

Bakina kuhinja – penasta mlečna pogača fantastičnog ukusa

Današnji recept za vas je nešto potpuno drugačije. U pitanju je izvrsna mlečna pogača.

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

20 gr kvasca

1 kašičica šećera

so

400 ml mleka

2 jaja

50 gr rastopljenog maslaca

još malo maslaca za premazivanje

700 gr brašna

susam

žumance

Priprema:

Rastopiti kvasac sa šećerom pa sipati u vanglicu. Dodati jaja, rastopljen maslac, mleko, brašno i so i zamesiti glatko testo koje odmara 30 min. na sobnoj temperaturi.

Testo razvući na sto, podeliti na dva, tri dela.

Oklagijom razvući u pravougaonik, malo premazati maslacem i uviti u rolat i seći male rolate. Tepsiju 24 cm premazati uljem i ređati rolatiće u krug i sredinu. 

Pokriti da nadođe oko 20 min. Premazati žumancetom i posuti semenkama. Peći na 180 stepeni C oko 45 min. Pokriti krpom i ostaviti 15 min. pa izvaditi iz pleha.

Uživajte!

Zatvoreno za komentare.