Neopisivo dobro i pokreće sva čula! Danas vam donosimo recept za pileće šnicle čiji će vas ukus oboriti s nogu.
Foto: Bakina kuhinja
1 par pilećih grudi
3 čena belog luka
malo karija
soli bibera
1 kašika soja sosa
1 kašika brašna
ulje
Šnicle ako su deblje malo izlupati preko folije. Posoliti u činiju, sipati ulja, zatim malo soja sosa i karija i sve izmešati.
Sipati na šnicle i izmešati. Pržiti na grilu ili teflonskom tiganju oko 15-20 min. da lepo porumeni. Može se na početku poklopiti da se malo izdinstaju.
Ulje koje je ostalo od šnicli sipati u manju šerpicu pa ubaciti brašno i izdrobljen beli luk i pržiti da brašno i luk dobiju kremastu boju. Dodavati vodu i mešati do željene gustine. Treba biti ređi sos koji dobro provri.
Isključiti pa dodati soli, bibera, soja sosa i peršunovog lista. Šnicle poređati u tanjir i preliti sosom. Odmah služiti dok je toplo.