Bakina kuhinja – pileće šnicle u soja sosu koje pokreću sva čula

Bakina kuhinja – pileće šnicle u soja sosu koje pokreću sva čula

Neopisivo dobro i pokreće sva čula! Danas vam donosimo recept za pileće šnicle čiji će vas ukus oboriti s nogu.


Foto: Bakina kuhinja



Potrebno je:


1 par pilećih grudi


3 čena belog luka


malo karija



soli bibera


1 kašika soja sosa


1 kašika brašna


ulje


Priprema:


Šnicle ako su deblje malo izlupati preko folije. Posoliti u činiju, sipati ulja, zatim malo soja sosa i karija i sve izmešati.



Sipati na šnicle i izmešati. Pržiti na grilu ili teflonskom tiganju oko 15-20 min. da lepo porumeni. Može se na početku poklopiti da se malo izdinstaju.


Ulje koje je ostalo od šnicli sipati u manju šerpicu pa ubaciti brašno i izdrobljen beli luk i pržiti da brašno i luk dobiju kremastu boju. Dodavati vodu i mešati do željene gustine. Treba biti ređi sos koji dobro provri.


Isključiti pa dodati soli, bibera, soja sosa i peršunovog lista. Šnicle poređati u tanjir i preliti sosom. Odmah služiti dok je toplo. 


Затворено за коментаре.