Bakina kuhinja – šaran na pirinču

Bakina kuhinja – šaran na pirinču

Šaran na pirinču je današnji recept koji vam donosi Bakina kuhinja. Isprobajte i uverite se sami u magični ukus!


Foto: Bakina kuhinja



Potrebno je:


600 gr šarana


1 šargarepa


1 glavica crnog luka



1 paradajz veći


2 paprike sveže


100 gr pirinča


začin suvi


biber



ulje


malo aleve paprike


peršunov list


Priprema


Na ulju propržiti sitno seckan crni luk i seckanu šargarepu  i papriku. Kad omekša dodati vrlo malo aleve paprike i opran pirinač.  


Skloniti sa vatre. Dodati začin, biber i izmešati. Pleh podmazati uljem i sipati smesu i rasporediti.


Ubaciti sečen oljušten paradajz. Ribu posoliti i pouljiti i staviti na pirinač.


Peći na 200 stepeni C 50-60 min.


Затворено за коментаре.