Bakina kuhinja - šaran na pirinču

Bakina kuhinja – šaran na pirinču

Šaran na pirinču je današnji recept koji vam donosi Bakina kuhinja. Isprobajte i uverite se sami u magični ukus!

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

600 gr šarana

1 šargarepa

1 glavica crnog luka

1 paradajz veći

2 paprike sveže

100 gr pirinča

začin suvi

biber

ulje

malo aleve paprike

peršunov list

Priprema

Na ulju propržiti sitno seckan crni luk i seckanu šargarepu  i papriku. Kad omekša dodati vrlo malo aleve paprike i opran pirinač.  

Skloniti sa vatre. Dodati začin, biber i izmešati. Pleh podmazati uljem i sipati smesu i rasporediti.

Ubaciti sečen oljušten paradajz. Ribu posoliti i pouljiti i staviti na pirinač.

Peći na 200 stepeni C 50-60 min.