Danas vam za recept donosimo nešto potpuno drugačije. Ovi neodoljivi penasti venčići će se najviše svideti najmlađima.
Foto: Bakina kuhinja
200 ml mleka
1 kašičica šećera
malo ulja
korica limuna
350 -400 gr brašna
malo soli
krupan šećer
1 vanilin šećer
Kvasac rastopiti sa šećerom pa kad zapeni dodati malo ulja, koricu limuna mleko i brašno 300 gr. Zamesiti testo dodavajući još brašna dok se ne dobije mekše testo i glatko.
Ostaviti pokriveno na sobnoj temperaturi 30 min. Istresti na podmazan sto sa uljem i razviti pravougaonik.
Iseći na trake oko 1,5 cm. Svaku traku izvaljati u valjak.
Uviti mali krug od valjka a sa ostatkom testa isprepletati oko kruga praveći venčić.
Ređati u neki podmazan pleh i pokriti folijom i krpom. Ostaviti 10 min. da odmori i pržiti u dubokom ulju.
Uvaljati u krupan šečer izmešan sa vanilinim šećerom.