Bakina kuhinja – slatki penasti venčići za dečicu

Bakina kuhinja – slatki penasti venčići za dečicu

Danas vam za recept donosimo nešto potpuno drugačije. Ovi neodoljivi penasti venčići će se najviše svideti najmlađima.


Foto: Bakina kuhinja



Potrebno je: 


200 ml mleka


1 kašičica šećera


malo ulja



korica limuna


350 -400 gr brašna


malo soli


krupan šećer


1 vanilin šećer



Priprema:


Kvasac rastopiti sa šećerom pa kad zapeni dodati malo ulja, koricu limuna mleko i brašno 300 gr. Zamesiti testo dodavajući još brašna dok se ne dobije mekše testo i glatko. 


Ostaviti pokriveno na sobnoj temperaturi 30 min. Istresti na podmazan sto sa uljem i razviti pravougaonik.


Iseći na trake oko 1,5 cm. Svaku traku izvaljati u valjak. 


Uviti mali krug od valjka a sa ostatkom testa isprepletati oko kruga praveći venčić. 


Ređati u neki podmazan pleh i pokriti folijom i krpom. Ostaviti 10 min. da odmori i pržiti u dubokom ulju.


Uvaljati u krupan šečer izmešan sa vanilinim šećerom.


Затворено за коментаре.