Bakina kuhinja: Sočne, hrskave punjene rolnice u slanini za savršen ručak

Bakina kuhinja: Sočne, hrskave punjene rolnice u slanini za savršen ručak

Sjajan recept i jedan dobar predlog za ručak. Pileće šnicle punjene sirom, belim lukom i kulenom uvijene u suvu slaninicu daju ovom mesu poseban ukus koji osvaja na prvi zalogaj.

Foto: Shutterstock

Potrebno je: 

- 1 par pilećih grudi

- 200-250 grama suve slanine

- 100- 150 grama kulena

- 150 grama sira feta

- začin - so, biber

- beli luk 

- kari 

Priprema: 

Foto: Shutterstock

Meso iseći na tanke šnicle i izlupati, dodati začina, soli, bibera, karija pa sve dobro izmešati. Izdrobiti sir, dodati izdrobljen beli luk i isitnjen kulen pa sve dobro izmešati. 

Na sto stavite listove slanine, preko nje jedno parče izlupanog mesa. Na meso razmažite sir u malo debljem sloju.

Savite stranice mesa i uvite zajedno sa slaninom čineći finu rolnicu. 

Ređati u pleh u koji obavezno treba da stavite foliju. Možete dodati krompir da se peče kao prilog. Uključite rernu na 200 stepeni pa pecite oko 40 min, da lepo požuti. 

Zatvoreno za komentare.