Bakina kuhinja: Sočne, hrskave punjene rolnice u slanini za savršen ručak

Bakina kuhinja: Sočne, hrskave punjene rolnice u slanini za savršen ručak

Sjajan recept i jedan dobar predlog za ručak. Pileće šnicle punjene sirom, belim lukom i kulenom uvijene u suvu slaninicu daju ovom mesu poseban ukus koji osvaja na prvi zalogaj.


Foto: Shutterstock



Potrebno je: 


- 1 par pilećih grudi


- 200-250 grama suve slanine



- 100- 150 grama kulena


- 150 grama sira feta


- začin - so, biber


- beli luk 


- kari 



Priprema: 


Foto: Shutterstock


Meso iseći na tanke šnicle i izlupati, dodati začina, soli, bibera, karija pa sve dobro izmešati. Izdrobiti sir, dodati izdrobljen beli luk i isitnjen kulen pa sve dobro izmešati. 


Na sto stavite listove slanine, preko nje jedno parče izlupanog mesa. Na meso razmažite sir u malo debljem sloju.


Savite stranice mesa i uvite zajedno sa slaninom čineći finu rolnicu. 


Ređati u pleh u koji obavezno treba da stavite foliju. Možete dodati krompir da se peče kao prilog. Uključite rernu na 200 stepeni pa pecite oko 40 min, da lepo požuti. 

Затворено за коментаре.