Sjajan recept i jedan dobar predlog za ručak. Pileće šnicle punjene sirom, belim lukom i kulenom uvijene u suvu slaninicu daju ovom mesu poseban ukus koji osvaja na prvi zalogaj.
Foto: Shutterstock
Potrebno je:
- 1 par pilećih grudi
- 200-250 grama suve slanine
- 100- 150 grama kulena
- 150 grama sira feta
- začin - so, biber
- beli luk
- kari
Priprema:
Foto: Shutterstock
Meso iseći na tanke šnicle i izlupati, dodati začina, soli, bibera, karija pa sve dobro izmešati. Izdrobiti sir, dodati izdrobljen beli luk i isitnjen kulen pa sve dobro izmešati.
Na sto stavite listove slanine, preko nje jedno parče izlupanog mesa. Na meso razmažite sir u malo debljem sloju.
Savite stranice mesa i uvite zajedno sa slaninom čineći finu rolnicu.
Ređati u pleh u koji obavezno treba da stavite foliju. Možete dodati krompir da se peče kao prilog. Uključite rernu na 200 stepeni pa pecite oko 40 min, da lepo požuti.