Beogradski restorani postaju sve više "pet frendli"

Beogradski restorani postaju sve više „pet frendli“

Kada nakon duge šetnje sa svojim ljubimcem poželite da se u nekom restoranu ili kafiću uz omiljeni napitak ugrejete ili osvežite postavlja se pitanje šta ćete sa svojim kućnim ljubimcem? Od sada to više neće biti problem, jer je sve veći broj restorana otvorio svoja vrata za male krznene prijatelje. Na veliku radost vlasnika životinja oni sada mogu da uživaju zajedno u toplom i prijatnom prostoru. Vlasnici ugostiteljskih objekata su postali svesni potreba vlasnika životinja, pa se zato danas na velikom broju ulaza u restorane može videti nalepnica "pet frendli".

Foto: Shutterstock

Iako se često može čuti rasprava na temu uvođenja životinja u restorane i druge javne ustanove svi vlasnici životinja imaju razlog za radovanje. Kao što je to normalno u velikom broju restorana u Americi i Evropi, i Beograd počinje polako da usvaja pet frendli naviku. Pomalo stidljivo, ali veliki broj beogradskih restorana je već prihvatio ovu ideju i otvorio svoja vrata za životinje. A zašto stidljivo? Zato što se još uvek veliki broj njih izjašnjava da jesu pet frendli ali za male rase, odnosno pse nižeg rasta. Neki od restorana u Beogradu u kojima možete opušteno uživati sa svojim ljubimcem su restorani Mokum, Duomo, Kalemegdanska terasa, Fish & zeleniš, ali i mnogi drugi. Ipak ima i onih koji su još uvek pola-pola, odnosno psi su dozvoljeni u baštama, ali ne i u zatvorenom delu restorana. 

Foto: Shutterstock

U javnosti se mogu čiti različita mišljenja na ovu temu. Od onih koji su izrazito protiv i koji ne žele da borave u restoranima gde su dozovljene životinje, preko drugih kojima je svejedno da li su ili nisu tu, a ipak najveći broj je onih koji se vrlo raduju ovakvoj praksi. Restorani koji još uvek nisu pet frendli su restorani Ahh riba, Langouste, kao i Tri šešira. Argumenata za svačiju odluku ima, ali uz malo razumevanja, sa obe strane, sigurno je da se može naći kompromisno rešenje. 

Foto: Shutterstock

Vlasnici pasa su često imali velike probleme kada je uvođenje pasa u lokale i restorane u pitanju. Ipak, od sada ako ne želite da prostor delite sa životinjama obratite pažnju da li na vratima restorana stoji nalepnica "pet frendly" ili se informišite kod osoblja restorana. 

Naravno, ne treba zaboraviti da iako je dozvoljeno da ih uvedete unutra, postoje pravila ponašanja koja bi svi trebali da poštuju. Onda će svima biti prijatno, i vlasnicima životinja, ali i ostalim gostima koji žele da u miru i opuštenoj atmosferi uživaju u svom izlasku. 

Zatvoreno za komentare.