4 trika za savršeno spremljena jaja!

4 trika za savršeno spremljena jaja!

Za savršeno kuvano jaje koje se lako ljušti treba da ga kuvate u ključaloj, a ne hladnoj vodi. Ako se lagano zagrevaju, proteini iz jaja zalepe se za unutrašnjost ljuske, teže se ljušte i ne izgledaju lepo, savetuje J. Kenji Lopez-Alt, autor knjige "The Food Lab: Better Home Cooking Through Science".

Photo: Pixabay

On savetuje i sledeće:

- Ako želite tvrdo kuvano jaje, kuvajte ga 11 minuta.

Photo: Pixabay

- Ako želite meko kuvano jaje, potrebno je šest minuta.

Photo: Shutterstock

- Jaje ljuštite s donje, šire strane jer se tamo nalazi vazdušni džep.

Photo: Shutterstock

 - Uvek koristite sveža jaja. Kod jela koja se sastoje od mućenih belanaca vrlo je važno da koristite sveža jaja, jer od starih belanaca teško da možete da umutite čvrst sneg.

Photo: Shutterstock

- Da budu sočna, jaja za kajganu sole se 15 minuta pre pečenja.

 

Zatvoreno za komentare.