Blogerka otkriva kako da imate bujnu kosu

Blogerka Virdžinija Tap godinu dana kosu je prala samo vodom, bez šampona i bilo kakvih proizvoda.

"Nikada mi nije bilo lakše da očešljam kosu, koja je sada bujnija. Pošto se nisam ni farbala već godinu dana, to je najmanje pola kilograma farbe u mom životu do sada, što znači da kosa nije izložena štetnim supstancama. I uštedela sam oko 24 bočice šampona i balzama za kosu...", napisala je ona na Instagramu.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Bush Bambinis (@bush_bambinis) дана

Virdžinija objašnjava da prvih šest meseci nije primetila baš nikakvu promenu dok je kosu prala samo vodom, a onda je počela malo više da joj se masti. Tada je oprala teme sodom bikarbonom rastvorenom u vodi i rešila problem masne kose.

"Ne kažem da svi mogu tek tako da prestanu da koriste šampon, jer nije ni kosa svima ista. Ali, pranjem kose ispirate i prirodna ulja iz kose, što podstiče još veće lučenje ulja, pa se kosa brže masti. Šamponi sadrže vrlo agresivne supstance", kaže blogerka, dodajući da joj je posle godinu dana kosa mnogo bujnija.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Bush Bambinis (@bush_bambinis) дана

"Zaključak je - prestala sam da koristim šampon i niko nije umro. Kosa mi nije masna, ni suva. Ne miriše, ali i ne smrdi. Miriše kao obična kosa", napisala je na svom blogu.

Naravno, komentari na ovaj njen potez su bili oprečni - jedni se užasavaju njene odluke da ne pere kosu, a drugi je u tome podržavaju.

Pročitaj još