Ako ste ljubitelj čokoladnih poslastica, a tražite lagan i brz recept za kolač koji uspeva baš svaki put, onda ste na pravom mestu. Otkrivamo vam recept za mramorni čizkejk koji će vas oduševiti.
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Potrebno vam je samo nekoliko namirnica za pripremu, koje možda imate već kod kuće. Osnovu predstavljaju puter, crna i bela čokolada, kao i mrvljeni keks.
Kolač ne zahteva posebne kulinarske veštine, a brzo se priprema upravo zato što se ne peče. U nastavku vam otkrivamo kako se sprema ovaj preukusni kolač.
1/4 šoljice izmrvljenog keksa
80 g rastopljenog maslaca
500 g krem sira
1/4 šoljice šećera
1 kašičica želatina otopljena u 1/4 šoljice vode
100 g otopljene crne čokolade za kuvanje
100 g otopljene bele čokolade za kuvanje
1 šoljica slatke pavlake
Pomešajte izmrvljeni keks i puter pa rukom sedinite i formirajte koricu u okruglom kalupu za torte. U odvojenoj posudi pomešajte krem sir i šećer, mutite sve dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte želatin i dobro izmešajte. Podelite smesu na dva dela.
U jednu polovinu dodajte otopljenu crnu čokoladu, a u drugu belu čokoladu. Smesu sipajte na koricu od keksa, a zatim je dobro promešajte pomoću viljuške kako biste postigli izgled mramora. Čizkejk se treba ohladiti u frižideru najmanje dva sata.