Brzi čizkejk – ako očekujete goste za vikend, ovaj kolač će ih oboriti s nogu

Brzi čizkejk – ako očekujete goste za vikend, ovaj kolač će ih oboriti s nogu

Ako ste ljubitelj čokoladnih poslastica, a tražite lagan i brz recept za kolač koji uspeva baš svaki put, onda ste na pravom mestu. Otkrivamo vam recept za mramorni čizkejk koji će vas oduševiti.





 


 

 



 

 


Погледајте ову објаву у апликацији Instagram


 



 

 

 



 

 



 

 

 




 

 


Објава коју дели Angela D 🇮🇹🇺🇸🍝 (@heavenonthetable) дана






Potrebno vam je samo nekoliko namirnica za pripremu, koje možda imate već kod kuće. Osnovu predstavljaju puter, crna i bela čokolada, kao i mrvljeni keks.


Kolač ne zahteva posebne kulinarske veštine, a brzo se priprema upravo zato što se ne peče. U nastavku vam otkrivamo kako se sprema ovaj preukusni kolač.



Sastojci:


1/4 šoljice izmrvljenog keksa


80 g rastopljenog maslaca


500 g krem sira


1/4 šoljice šećera


1 kašičica želatina otopljena u 1/4 šoljice vode



100 g otopljene crne čokolade za kuvanje


100 g otopljene bele čokolade za kuvanje


1 šoljica slatke pavlake


Priprema:


Pomešajte izmrvljeni keks i puter pa rukom sedinite i formirajte koricu u okruglom kalupu za torte. U odvojenoj posudi pomešajte krem sir i šećer, mutite sve dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte želatin i dobro izmešajte. Podelite smesu na dva dela.


U jednu polovinu dodajte otopljenu crnu čokoladu, a u drugu belu čokoladu. Smesu sipajte na koricu od keksa, a zatim je dobro promešajte pomoću viljuške kako biste postigli izgled mramora. Čizkejk se treba ohladiti u frižideru najmanje dva sata.

Затворено за коментаре.