U Čačku podeljena besplatna auto sedišta za decu

U Čačku podeljena besplatna auto sedišta za decu

Savet za bezbednost saobraćaja grada Čačka i ove, kao i prošle godine, omogućio je realizaciju programa unapređenja bezbednosti naših najmlađih sugrađana u saobraćaju u vidu dodele besplatnih sigurnosnih auto sedišta za decu.

Foto: Kabinet gradonačelnika Čačka

"To su sedišta za decu do 135 cm visine. Montiraju se na zadnje sedište u automobilu, imaju podešivače koji se u odnosu na uzrast povremeno pomeraju. Osnovna funkcija im je bezbednost u saobraćaju", izjavio je Rodoljub Skerlić iz Saveta za bezbednost saobraćaja grada Čačka, prenosi portal Epicentar Press.

Prema rečima gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića najvažnija je pravovremena i rana edukacija dece i roditelja.

Foto: Kabinet gradonačelnika Čačka

"Najvažnija je bezbednost najmlađih sugrađana i upravo zbog toga je ove godine izdvojeno 470 auto sedišta za decu. Prošle godine smo imali 350 takvih sedišta, dok je ove godine izdvojeno više. Kao što vidite povećavamo broj sedišta, ali lepa je vest da se povećava i broj dece", rekao je gradonačelnik Čačka.

Foto: Kabinet gradonačelnika Čačka

Kako je istakao Todorović, za đake prvake nabavljeni su prsluci sa istim ciljem, a to je bezbednost u saobraćaju i aktivno učešće u njemu.

Roditelji koji su došli da preuzmu besplatna auto - sedišta nisu krili zadovoljstvo organizovanjem ove akcije, jer su, kako kažu, sada mnogo sigurniji kada putuju sa svojom decom.

Foto: Kabinet gradonačelnika Čačka

Pored podele sedišta, roditelji su imali priliku da se na licu mesta upoznaju sa pravilnim i bezbednim postavljanjem sedišta na zadnju klupu putničkih automobila.

Za bezbednost u saobraćaju iz budžeta grada Čačka opredeljeno je 24 miliona dinara, dok je vrednost podeljenih sedišta 2 miliona dinara.

Foto: Kabinet gradonačelnika Čačka

Akcija je organizovana povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.

Ostavi komentar