Ceo život pogrešno pravite prženice: Evo kako da vam prženice budu hrskave spolja i mekane iznutra

Nemojte se miriti sa mlitavim i vlažnim prženicama kada zaista postoji način da svaki put dobijete savršene prženice – hrskave spolja i divno mekane iznutra.

Mark Marfi, sudija kulinarske emisije „Chopped“, kuvar i vlasnik nekoliko restorana u Njujorku zna tajnu iza uvek savršenih prženica i sada je podelio sa svetom.

Ne koristite „fensi“ hlebove

Photo: Pixabay

– Ne eksperimentišite i ne nasedajte na trikove. Sve što vam treba je najobičniji hleb, bilo koji sa tvrđom koricom, koji je odstojao dva, tri dana – kaže on.

Spremite sve noć pre prženja 

Photo: Pixabay

– Pomešajte jaja, mleko, vrlo malo konjaka i ekstrakt vanile. Potom nasecite debele kriške hleba i ostavite ih da se natapaju u ovoj mešavini celu noć, a idealno je 24 sata. Deblje kriške hleba će upiti sve sastojke i neće se raspasti, ako koristite najobičniji hleb. Ujutro poređajte hleb na neku rešetku kako bi se višak tečnosti iscedio – kaže on.

Pecite sa obe strane

Ključ hrskave spoljašnjosti i mekane unutrašnjosti je baš u ovome, kaže on.

– Svaku krišku hleba sa obe strane pospite sa malo mešavine brašna i šećera. To će dati još hrskaviju i slađu koricu. Potom ih stavite na tiganj sa nelepljivom površinom ili na tiganj od livenog gvožđa koji je dobro zagrejan i čekajte da obe strane postanu zlatno-braon boje. Potom ih premestite na pleh obložen papirom za pečenje i ubacite u rernu na 175 stepeni na 10 do 15 minuta. Ta završnica će dati hrskavu koricu i kremastu unutrašnjost – garantuje on.

 

A post shared by lisacoman (@lisacoman) on

Pročitaj još