Četiri namirnice koje popravljaju raspoloženje

Četiri namirnice koje popravljaju raspoloženje

Neraspoloženi ste bez nekog vidljivog razloga, na ivici depresije, najradije biste prespavali dan. U takvim danima smo obično skloni posezanju za hranom, ali srećom postoje namirnice koje popravljaju loše raspoloženje i koje je tada preporučljivo jesti.

Foto: Shutterstock

Ovo su 4 namirnice koje garantovano popravljaju raspoloženje.

Riba smanjuje napetost

Foto: Shutterstock

Zaboravite na teška crvena mesa koja ionako previše jedemo. Napravite izuzetak, jedite ribu. Losos smanjuje napetost i razdražljivost. Jedina njegova mana je cena, pa ako ne možete da ga priuštite opredelite se za skušu ili tunu. Jeftinije su, a i njihov učinak je zadovoljavajući.

Crna čokolada ublažava teskobu

 Foto: Shutterstock

Zahvaljujući visokom sadržaju magnezijuma i triptofana, supstance koju naš organizam pretvara u serotonin, hormon sreće, crna čokolada ublažava osećaj teskobe i popravlja raspoloženje.

Banane podižu tonus organizma

Foto: Shutterstock

I banane su kao i čokolada prave riznice triptofana. One takođe sadrže i vitamin B, a on održava nivo šećera stabilnim u narednih nekoliko sati što nas čini raspoloženijim i podiže tonus organizma.

Zelena salata smiruje nerve

Foto: Pixabay

Zelena salata je puna folne kiseline, a ona pozitivno utiče na raspoloženje. Još jedan sastojaka iz ove salate ima sličan učinak, a to je mlečni sok laktukarijum koji smiruje nerve.

Zatvoreno za komentare.