Čuveni travar sa juga Srbije otkriva čime treba preliti prskano povrće da bi uklonili sve otrove s njega!

Čuveni travar sa juga Srbije otkriva čime treba preliti prskano povrće da bi uklonili sve otrove s njega!

Nije tajna da i onaj ko pazi o zdravlju ne može sasvim da se zaštiti od štetnih materija, a ni prodavnice zdrave hrane često nisu garancija. Zato nam je Nebojša Stamenović, čuveni travar iz Niša, otkrio kako da od prirode uzmemo sve što nam treba za dugovečnost i dao nam recept za najbolji detoks za celo telo.

Photo: instagram/screenshot

Nebojša Stamenović, poznatiji kao Neša Travka, travar, kulinar, planinar, diplomirani eko-turizmolog i nekadašnji šef hilandarske kuhinje, skoro dve decenije istražuje šta se sve to u prirodi krije a što nam može pomoći da živimo duže i kvalitetnije.

Photo: instagram/screenshot

Neša svim zainteresovanima daje recepte za najrazličitija jela od posebnog bilja, povrća, začina svih mirisa i ukusa i savetuje kako bi valjalo da se hranimo i koje namirnice da biramo.

Za detoksikaciju organizma preporučuje glinu za piće, to jest bentonitsku glinu, koje ima u apotekama.

Photo: instagram/screenshot

– Jednu drvenu kašičicu gline uveče stavite u čašu vode. Prve nedelje se pije samo voda, a potom se promućka i pije se i talog. Treba je uzimati dvaput godišnje po 10 dana. 

Photo: Pixabay

A ako ne znate da li je povrće koje jedete prskano, prelijte ga uljem, sirćetom, začinom i glinom. Ona za sebe lepi otrove i izbacuje iz tela – priča Neša koji je kroz planinarenje godinama upoznavao lekovite travke i pečurke. Učio je dugo, čitao o bilju, pitao travare po pijacama i došao do tajnog recepta za dugovečnost.

Zatvoreno za komentare.