Da li se plašite nove veze? Ovo su znaci da ste spremni za novu vezu

Da li se plašite nove veze? Ovo su znaci da ste spremni za novu vezu

Nakon rastanka treba nam malo vremena da stupimo u kontakt sa sobom, upoznamo se i shvatimo kako želimo ići napred.

Foto: Shutterstock

Međutim, s vremenom smo spremni za novu vezu, a ukoliko niste sigurni kada je došao pravi trenutak, ostanite sa nama i u narednih nekoliko minuta.

1. Prihvatili ste svoj izgled

Osećate se dobro u svom telu i prihvatate ga u potpunosti. Čak i ako dobijete uvredljive komentare od drugih, ne zamarate se time jer ste zadovoljni sobom. Kada razmišljate o dejtu, ne brinete se o prvom utisku i hoćete li uopše privući drugu osobu.

2. Oslobodili ste se tereta prošlosti

Svi imamo nerešene situacije iz prošlosti koje utiču na naše živote. Problem nastaje kada taj teret umeša prste u trenutnu vezu. Pre nego što se upustite u novu ljubavnu priču, dobro je biti svestan svojih problema, poraditi na njima i pobrinuti se da ne ometaju vaše buduće veze.

3. Imate dovoljno vremena

Ruku na srce, svi imamo vremena ako tako odlučimo. Ali, važno je zapitati se da li ste spremni na to. Ako podsvesno ne želite da izlazite ili niste spremni za to, smišljaćete izgovore i nikada nećete imati vremena za upoznavanje novih osoba.

4. Znate ko ste i šta želite

Dovoljno dugo ste bili singl, pa znate šta želite i kakve vam veze odgovaraju. Na ovaj način nećete ni gubiti vreme sa ljudima koji vam ne odgovaraju ili su čak toksični.

Foto: Shutterstock

5. Spremni ste na kompromise

Prilagođavanje i kompromisi važni su za uspešnu vezu. Ako niste spremni na to, bolje je da ne ulazite u ozbiljnu vezu. Dobro razmislite da li ste radi da sarađujete ili možda još niste spremni za to.

6. Uočavate znake upozorenja

„Crvene zastavice” je izraz za znake upozorenja koje vidimo kod ljudi koji su toksični za nas. To može biti neobična rečenica, odgovor na neku frustraciju ili samo neprijatna energija kada ste u blizini te osobe. Važno je da primetite takve znake i reagujete u skladu s tim.

7. Osećate se ispunjeno

Zadovoljni ste svojim životom i shvatate da vam niko ne treba za sreću. Partner je neko s kim samo želite podeliti zadovoljstvo, a ne neko ko je za nju odgovoran.

8. Pokazujete ranjivost

Spremni ste pokazati budućem partneru svoje pravo lice i sve svoje ranjive, mračne strane. Sposobni ste da se otvorite drugoj osobi i ne pretvarate se da ste nešto što niste.

Zatvoreno za komentare.