Da li i vi bivšima šaljete poruke kada popijete?

Da li i vi bivšima šaljete poruke kada popijete?

Alkohol i mobilni nisu dobra kombinacija. Kada kao šlag na torti dodamo gnev prema bivšem partneru, loša situacija brzinom munje preti da postane najgora. Takvo iskustvo doživele su mnogi, ali ima načina da se stvari drže pod kontrolom.

- Svoje emotivno dno doživela sam jedne noći kada sam bivšem dečku pijana poslala 20 poruka zaredom. Rekla sam mu da ću raskinuti sa njim, ako mi ne odgovori – u ovoj rečenici će se mnoge prepoznati.

Nastavak priče najčešće ume da bude ovakav:

- Mi smo raskinuli oko godinu dana pre tog događaja, tako da moj alkoholisani postupak nije imao nikakvom smisla. Prvo sam htela da se razračunam sa dečkom sa kojim sam raskinula dve nedelje ranije, ali posle nekoliko pića sam shvatila da bivšem iz osmog razreda moram nešto da kažem. Jednostavno sam morala! Ni sada ne znam zašto, ali imperativ mi je bio da mu preko poruka zabijem emotivni nož. U tri sata posle ponoći...

Takve stvari samo otežavaju, već dovoljno teška pravila zabavljanja. A i sada je mnogo lakše ostvariti kontakt pa samim tim lakše je i poslati poruku osvete, posle koje najčešćče usledi gorko kajanje.

Kako da to sprečite? Tako što ćete pre slanja poruke postaviti sebi ovakva pitanja.

1. Kako ćete se osećati povodom ovoga kada budete trezni?

Trudite se da živite po pravilu: "Kada sumnjaš u nešto, odustani".

2. Šta želite da dobijete time?

- Nadate li se da ćete se pomiriti? Zato što pijane poruke u pola noći ne prikazuju baš najbolju verziju vas. Ako je vaša želja da povratite jednu zdravu vezu, želite da pokažete da ste se promenili, ovo verovatno nije najbolji način da to uradite. Ako, zaista, želite to, kontaktirajte ga posle meditacije, tuširanja ili nečeg što će vas opustiti i sabrati.

Treba misliti i na osećanja one druge osobe. Ako samo tražite zabavu, ako je vaš bivši partner samo žrtva vašeg ega, to jednostavno nije u redu.

3. Zar ne možete, jednostavno, da krenete u napad na frižider?

- Ozbiljno, ima li hrane u vašem frižideru koja vam je draža od bivšeg partnera? Govorimo o ostacima pice, hladne kineske hrane, parče sira, sladoled... Bilo čemu?

4. Jeste li postavili granice vašeg odnosa nakon raskida?

- Ako ste se dogovorili da ne razgovarate posle raskida, onda to i ispoštuj. Deo sazrevanja ličnosti (nažalost) je poštovanje granica koje ste postavili u vezi ili nakon nje. To se zove dobra karma zabavljanja.

Mada, uvek postoje i "sive zone". Ako se i dalje viđate i družite, onda samo napred. Ipak, budite svesni, možda nećete dobiti odgovor.

5. Možete li, umesto bivšem/bivšoj, poruku poslati prijatelju?

- Izaberite prijatelja kome ćete slati svoje impulsivne poruke.

Naravno da i to ima svoju cenu, ali znatno manju.

6. Sačekajte... osećate li i dalje nešto prema bivšem partneru?

- Ako je tako, to je potpuno druga situacija – sa kojom bi trebalo da se borite i trezni. Ako vam bivši/bivša nedostaje u oba slučaja, i pijanom i treznom, možda je vreme da porazgovarate preko telefona ili uživo (dakle, ne preko poruka!) o tome što osećate.

Izvor: Žena

Zatvoreno za komentare.