Do kada možemo jesti uskršnja jaja i kako da ih još upotrebimo?

Do kada možemo jesti uskršnja jaja i kako da ih još upotrebimo?

Ako nemate ideju kako još da upotrebite uskršnja jaja ili šta da spremite za jelo ovih dana, imamo fantastičan predlog za vas!

Foto:Shutterstock

Posle uskršnjih praznika svima ostane mnogo kuvanih jaja koja se ne pojedu, a koja smo u zadovoljstvu iskoristili u tradicionalnom tucanju jajima.

Ako ste ih ofarbali u petak jaja treba pojesti najkasnije do srede i to ako ste ih čuvali u frižideru.

Kuvana jaja od uskrsa su idealna za krompir salatu! Ova salata može da se jede kao posebno jelo, ali i kao prilog uz ribu.

Sastojci

kuvana jaja
crni luk
kuvan krompir
so, biber, sirće

Priprema

Krompir oljuštite isecite na četvrtine ili kolutove i skuvajte, jer će se brže skuvati. Za to vreme skuvana jaja oljuštite i isecite na kolutove. Oljuštite i sitno iseckajte crni luk.

Zatvoreno za komentare.