Drugarica vam se porodila? Ove stvari nikako nemojte da radite kada odete u posetu!

Drugarica vam se porodila? Ove stvari nikako nemojte da radite kada odete u posetu!

Rođenje bebe je uvek uzbudljiv događaj, a ako je vaša sestra ili drugarica nedavno dobila prinovu, dobro je da znate kako da se ponašate kada odete u posetu. Nekoliko saveta iznela je jedna porodilja na sajtu Netmums.

Photo: shutterstock

Poručuje da gošće treba da budu "minimalno doterane", ali i da treba da ostave utisak da veruju da je u kući i dalje sve "pod konac". 

"Ukoliko se spremate za posetu sestri, drugarici ili drugoj bliskoj porodilji obucite trenerku, minimalno se našminkajte i zavežite kosu u rep", savetuje Kejt, majka devojčice Evelin. 

Photo: shutterstock

Ona objašnjava da će se novopečena mama osećati manje usamljenom što nema vremena da se doteruje, a i gostu će biti prijatnije da uzme dete u naručje bez bojazni da će biti uprljano. 

Photo: shutterstock

"Važno je da ne zagledate u eventualni nered. Teško je u prvim danima bebinog života pomisliti na usisavanje, brisanje prašine ili peglanje. Novi roditelji se trude da ostave utisak da sve drže pod kontrolom, pa budite zahvalan gost uz kojeg će pomisliti da u to i vi stvarno verujete", kaže ona. 

Majka savetuje goste da se svakako ne brinu o poklonima i da će se one najviše obradovati kuvanom ručku ili čokoladi.

Zatvoreno za komentare.