E, sad ni krompir ne pečete kako treba: Uz jednu caku biće uvek hrskav, a to sigurno ne radite!

E, sad ni krompir ne pečete kako treba: Uz jednu caku biće uvek hrskav, a to sigurno ne radite!

Porcija dobro pečenog krompira se nikad ne odbija, ali gotovo ga niko od nas ne sprema kako treba. Jedan kuvar otkrio je kako se zaista baš uvek dolazi do savršenih rezultata.

Photo: Pixabay

Kalum Han, kuvar iz Australije, kaže da svi ljudi zapravo greše u prirpremi pečenog krompira - svi ga, naime, prepečemo.

Kako tvrdi ovaj kuvar, krompir zapravo morate da izvučete iz rerne pre nego što je gotov.

Hrana nastavlja da se kuva, peče i kada je sklonite sa vatre. To važi za sve - kako za krompir, tako i za jaja, pirinač ili meso. Samo hranu sklonite sa vatre malo pre nego što je gotova umesto tačno kad je gotova - kaže Kalum.

Pored toga, on savetuje da pre pečenja krompir pustite da se kuva desetak minuta u slanoj vodi, pa da ga onda prebacite u rernu.

Photo: Pixabay

Tako će biti hrskaviji nego ikad. Kad to uradite, dobro ih osušite, prelijte maslinovim uljem i ubacite u rernu sa uključenim ventilatorom. Pecite na 200 stepeni i ne zaboravite na začinske biljke i ostale začine.

Zatvoreno za komentare.