Ekspresni čizkejk koji uspeva svima čak i kad se ne snalaze u kuhinji

Ekspresni čizkejk koji uspeva svima čak i kad se ne snalaze u kuhinji

Tokom letnjih vrućina niko ne želi da provodi sate u kuhinji. Ipak, to ne umanjuje našu želju za slasnim dezertima koji najčešće ipak zahtevaju dužu pripremu.


Foto: Shutterstock



Ali pred vama je recept koji će na prvi griz osvojiti svakog istinskog zaljubljenika u poslastice sa sirom, a za čiju vam pripremu treba tek nešto više od pola sata.


Sastojci:


250 grama petit keksa (ili prema izboru nekog drugog keksa s maslacem)


2 kašike šećera



150 gr maslaca


Krem br. 1: 


700 grama svežeg polumasnog sira


3 jaja


3 kašike šećera


1 vanilin šećer



Krem br. 2:


2 kisela pavlaka s 20% m.m.


1 vanilin šećer


1 kašika šećera


sok od pola limuna


Priprema:


1. Rernu ugrejte na 250 °C


2. Keks sameljite i dodajte mu dve kašike šećera i 150 grama otopljenog maslaca.


3. Smesu prebacite u okrugli kalup za torte (obima 26 centimetara) i lagano utisnite rukom.



5. Pecite pet minuta, a za to vreme pripremite prvi krem.


6. Izmiksujte sveži sir, šećer, vanilin šećer i jaja.


7. Nakon što je podloga pečena, rernu smanjite na 170 stepeni i krem prelijte preko podloge od keksa. Pecite oko 25 minuta, zavisno o jačini vaše rerne.


8. Za to vreme pripremite i drugu kremu. Za nju pomešajte sok limuna, kiselu pavlaku, šećer i vanilin šećer.


9. Nakon što se prvi krem ispeče, preko njega prelijte drugi krem i sve vratite na nekoliko minuta u ugašenu rernu. Čizkejk se treba hladiti tri sata, a onda vam preostaje samo uživanje. Prijatno!

Затворено за коментаре.