Tokom letnjih vrućina niko ne želi da provodi sate u kuhinji. Ipak, to ne umanjuje našu želju za slasnim dezertima koji najčešće ipak zahtevaju dužu pripremu.
Foto: Shutterstock
Ali pred vama je recept koji će na prvi griz osvojiti svakog istinskog zaljubljenika u poslastice sa sirom, a za čiju vam pripremu treba tek nešto više od pola sata.
250 grama petit keksa (ili prema izboru nekog drugog keksa s maslacem)
2 kašike šećera
150 gr maslaca
700 grama svežeg polumasnog sira
3 jaja
3 kašike šećera
1 vanilin šećer
2 kisela pavlaka s 20% m.m.
1 vanilin šećer
1 kašika šećera
sok od pola limuna
1. Rernu ugrejte na 250 °C
2. Keks sameljite i dodajte mu dve kašike šećera i 150 grama otopljenog maslaca.
3. Smesu prebacite u okrugli kalup za torte (obima 26 centimetara) i lagano utisnite rukom.
5. Pecite pet minuta, a za to vreme pripremite prvi krem.
6. Izmiksujte sveži sir, šećer, vanilin šećer i jaja.
7. Nakon što je podloga pečena, rernu smanjite na 170 stepeni i krem prelijte preko podloge od keksa. Pecite oko 25 minuta, zavisno o jačini vaše rerne.
8. Za to vreme pripremite i drugu kremu. Za nju pomešajte sok limuna, kiselu pavlaku, šećer i vanilin šećer.
9. Nakon što se prvi krem ispeče, preko njega prelijte drugi krem i sve vratite na nekoliko minuta u ugašenu rernu. Čizkejk se treba hladiti tri sata, a onda vam preostaje samo uživanje. Prijatno!