Ekspresni čizkejk koji uspeva svima čak i kad se ne snalaze u kuhinji

Ekspresni čizkejk koji uspeva svima čak i kad se ne snalaze u kuhinji

Tokom letnjih vrućina niko ne želi da provodi sate u kuhinji. Ipak, to ne umanjuje našu želju za slasnim dezertima koji najčešće ipak zahtevaju dužu pripremu.

Foto: Shutterstock

Ali pred vama je recept koji će na prvi griz osvojiti svakog istinskog zaljubljenika u poslastice sa sirom, a za čiju vam pripremu treba tek nešto više od pola sata.

Sastojci:

250 grama petit keksa (ili prema izboru nekog drugog keksa s maslacem)

2 kašike šećera

150 gr maslaca

Krem br. 1: 

700 grama svežeg polumasnog sira

3 jaja

3 kašike šećera

1 vanilin šećer

Krem br. 2:

2 kisela pavlaka s 20% m.m.

1 vanilin šećer

1 kašika šećera

sok od pola limuna

Priprema:

1. Rernu ugrejte na 250 °C

2. Keks sameljite i dodajte mu dve kašike šećera i 150 grama otopljenog maslaca.

3. Smesu prebacite u okrugli kalup za torte (obima 26 centimetara) i lagano utisnite rukom.

5. Pecite pet minuta, a za to vreme pripremite prvi krem.

6. Izmiksujte sveži sir, šećer, vanilin šećer i jaja.

7. Nakon što je podloga pečena, rernu smanjite na 170 stepeni i krem prelijte preko podloge od keksa. Pecite oko 25 minuta, zavisno o jačini vaše rerne.

8. Za to vreme pripremite i drugu kremu. Za nju pomešajte sok limuna, kiselu pavlaku, šećer i vanilin šećer.

9. Nakon što se prvi krem ispeče, preko njega prelijte drugi krem i sve vratite na nekoliko minuta u ugašenu rernu. Čizkejk se treba hladiti tri sata, a onda vam preostaje samo uživanje. Prijatno!

Zatvoreno za komentare.