Fizička privlačnost je samo jedna vrsta privlačnosti – postoje još tri, evo i koje

Fizička privlačnost je samo jedna vrsta privlačnosti – postoje još tri, evo i koje

Postoji više “sastojaka” u celokupnoj kombinaciji koja nekoga čini privlačnim, a fizička privlačnost samo je jedna od četiri ključne stavke.

Foto: Shutterstock

Dinamička privlačnost

Način na koji se izražavate – vaš dinamički izgled – čini vas atraktivnima i privlačnima. Ili ne. To je ono što se naziva dinamička privlačnost, a ona je, zapravo, vaš govor tela.

Ona uključuje izražavanje emocija i osobnosti te je ključni element osobne harizme pojedinca. Vaša uverenja, karakterne crte, vaši talenti, samopouzdanje, duhovnost koji “zrače” iz vas…

Pozitivno izražavanje – nasmejano lice, optimistični tempo, zanimanje za sugovornika, izražajne oči i izrazi lica povezuju se s dinamičkom privlačnošću.

Foto: Shutterstock

Okolnosti

Veliki deo istraživanja u socijalnoj psihologiji govori nam da je situacija bitna. Pre svega, sviđaju nam se i privlače nas ljudi kojima se mi sviđamo. Skloni smo da uzvraćamo naklonost.

Osim toga, istraživanja pokazuju da ako doživimo nešto što nas uzbuđuje, deo tog uzbuđenja možemo pripisati partneru i postati mu još privlačniji.

Statička privlačnost

To je ono s čim ste rođeni – oblik vašeg lica, fizičke karakteristike, uopćeni oblik vašeg tela.

Naravno, fizički izgled može se menjati kako starite, usled povreda ili plastične kirurgije, ali generalno, fizička privlačnost je komponenta oko koje ne možete baš previše toga napraviti.

Foto: Shutterstock

Samopredstavljanje

To uključuje sve stvari koje pojedinac može uraditi sa svojim opštim izgledom, a što ga čini fizički privlačnijim – njega, šminka, frizura, stil oblačenja i tako dalje.

To je komponenta privlačnosti koja se postiže prilikom “uređivanja”, a kojoj smo svi vrlo skloni.

Zatvoreno za komentare.