Evo zašto ne treba bacati stari hleb

Evo zašto ne treba bacati stari hleb

S ovim trikom vaš stari hleb nećete morati da bacate, on će omekšati i biće kao nov. Sve što vam je potrebno su rerna, malo vode i vašeg truda. Od hleba možete napraviti sendviče ili poslužiti ga uz namaz.

Foto: Shutterstock

Ova jednostavna tehnika omekšaće stari hleb, brzo i jednostavno, tako da ga ne morate baciti, ali svakako morate proveriti da li je jestiv, odnosno ima li znakova gljivica.

Ako ima, bacite ga, ali ako je samo počeo da se suši i star je dva-tri dana tada ga možete dodatno iskoristiti i ne bacati ga, piše Reader's Digest.

Šta će vam trebati:

Jedan stari hleb, rerna i malo vode.

Prvi korak

Nasecite hleb na kriške i namočite ga. Pustite vodu iz slavine da teče sporo, nije bitno da li je voda topla ili hladna. Cilj je samo malo navlažiti koru jer ako se previše nakvasi, raspašće se.

Foto: Shutterstock

Drugi korak

Ispecite ga

Rernu zagrejte na 150 i stavite navlaženi hleb na lim za pečenje. Niska temperatura će zagrejati vodu, uzrokujući da se hleb iznutra ispeče i omekša. Nakon 5 minuta, hleb lagano stisnite. Možda ćete trebati peći hleb do 15 minuta, zavisno o veličini hleba i količini vode koju je upio.

Treći korak

Uživajte u svom novom hlebu!

Baš tako, vaš hleb je hrskav spolja i mekan iznutra!

Sada kada znate osvežiti hleb, više nikad nećete morati da bacate stari i tvrdi hleb! S ovim hlebom možete napraviti sendviče za ručak ili ga poslužiti uz omiljeni namaz.

Zatvoreno za komentare.