Humanitarna akcija koja je podigla Srbiju na noge!

Humanitarna akcija koja je podigla Srbiju na noge!

Društvenim mrežama se od juče širi status koji je oduševio sve u Srbiji. Razredni starešina jednog odeljenja treće godine Desete beogradske gimnazije podelila je na svom Fejsbuk profilu humanitarnu ideju na koju je došla sa svojim učenicima.

 Foto: Facebook

Dešava se da ne mogu svi učenici da otputuju na matursku ekskurziju, ponekad se dogodi da đaci među sobom sakupe novac da se ne bi razdvajali, ali da se svi iz odeljenja angažuju da zarade da bi mogli svi da idu prava je retkost. A ovi đaci uradili su upravo to: oni su, u dogovoru sa razrednom, ponudili da obave poneki posao za sugrađane da bi tako zarađenim novcem platili ekskurziju i za drugare koji ne mogu sebi da priušte putovanje.

Oni bi na matursku ekskurziju trebalo da putuju na jesen, u septembru. Pošto se pokazalo da nekoliko gimnazijalaca nema novca za ovo putovanje, učenici i njihova razredna Dragana Možek došli su na ideju da zajedno zarade novac, a ona je celu zamisao podelila i na Fejsbuku.

Njen status je za manje od 24 sata podeljen skoro 10 hiljada puta!

Prenosimo vam njenu poruku u celini:

"Jedan gratis koji dobijamo od agencije nije nam dovoljan da rešimo problem. Zato smo odlučili da do juna sami zaradimo novac, nudeći čitavu paletu usluga", napisala je profesorka, a potom su pobrojane i neke od usluga koje su učenici, njihovi roditelji, ali i razredna, spremni da ponude sugrađanima za simboličnu nadoknadu:

"1. Ako radite u velikim poslovnim zgradama u blizini Ušća, GTZ-a i Sava centra, a potreban vam je potrčko koji bi doneo klopu ili kafu, otišao u poštu itd. imamo 32 volontera.

2. Ako su vašim firmama potrebni fizikalci za rad vikendom, imamo 13 sedamnaestogodišnjih rmpalija.

3. Ako vam je u večernjim satima potreban bebisiting za vaša čeda, na raspolaganju vam je 19 savesnih, vrednih i veselih devojčica.

4. Ako je vašoj deci potrebna pomoć u savlađivanju gradiva u osnovnim školama, nudimo časove matematike, srpskog, fizike, hemije, engleskog i nemačkog jezika na teritoriji Novog Beograda. (Preporuka razrednog starešine: imamo štrebera za svaku materiju - srednja ocena odeljenja 4,23).

5. Ako slavite rođendan ili vam je potreban ketering u vidu svih vrsta kolača, torti, kiflica, knedli, galeta, sendviča i salatica, u pripravnosti pored dece imamo i jednu razrednu i preko 30 mama i baka, tako da garantujemo da ne postoji gastronomska želja koju nismo u mogućnosti da ostvarimo.

6. Ako ste raspoloženi za degustaciju, pozovite nas da vam jedan dan donesemo domaće kolače, kafu i čajeve u kancelarije. Bićete oduševljeni!", napisala je Dragana Možek na svom Fejsbuk profilu i poručila pojedincima i kompanijama da, ako imaju neki posao koji bi mogao da uradi neko od gimnazijalaca ili više njih, da se jave.

Dragana nije htela mnogo da komentariše:

"Za sada ne bih ništa detaljnije komentarisala, jer sutra bi naša škola trebalo da odobri ovu humanitarnu akciju. Ne bih volela da ispadne da eksploatišemo decu. Ideja je bila moja, da zajedničkim snagama, u vanastavnim aktivnostima skupimo novac za decu čiji roditelji nisu u mogućnosti da priušte to putovanje i džeparac. A onda su đaci predlagali kakve bi to poslove oni mogli da obavljaju", rekla je Dragana.

Za svako deljenje ove objave u toku današnjeg dana Dnevna doza lepog će donirati po jedan dinar i tako zajedno sa vama učestvovati u ovoj akciji.

Pokažimo koliko nas ima!

Zatvoreno za komentare.