Poziv na humanitarnu trku Deda Mrazeva u Bijeljini

Poziv na humanitarnu trku Deda Mrazeva u Bijeljini

Deda Mraz - krovna figura oko koje se tope sve diskriminacije. Niko ne može poreći taj ujedinjujući faktor.

Trka Deda Mrazeva treba da ujedini sve ljude uprkos svim diskriminacijama i predrasudama. Bijeljina je 1982. godine poslednji put zatvarala ulice za jedan nepolitički događaj. Ove godine, to će ponovo uraditi, posle toliko godina.

Trka Deda Mrazeva, u daljem tekstu TDM, je prva i jedina sportska trka u Bijeljini zbog koje se obustavlja saobraćaj u centru grada, sa ciljem proširenja na celodnevni događaj, u gradu bez saobraćaja, uz međunarodnu kategorizaciju, te franšizno organizovanje po drugim gradovima.

TDM, pored toga što je veliki sportski događaj za sportiste i rekreativce, ona je i humanitarnog karaktera za sve učesnike.

Humanost se ogleda u tome da se od kotizacije svakog učesnika odvajaju sredstva za kupovinu novogodišnjih paketića deci koja su u potrebi, (deci kojima nema ko da kupi paketić, deci čiji staratelji nisu u mogućnosti da im priušte paketić, deci u teškom stanju po drugim osnovima).

To najbolje objašnjava naš slogan: “Jedan Deda Mraz, jedan paketić”. A ako se prijavi cela porodica, da kao takva učestvuje na TDM, kotizacija je manja nego zbir pojedinačnih i fiksna, nebitno jeste li porodica od tri člana ili šest članova.

Mi se obavezujemo da obezbedimo ostatak novca neophodnog za novogodišnje paketiće u ime svakog člana porodice, te START i FINISH pakete za svakog od njih pojedinačno. Sve ovo u cilju što većeg odziva građana, te da se pokaže prava humanost kako sa strane učesnika, tako i sa strane organizatora.

Ove godine, TDM 19, imaće dve staze: prvu od 1km za one koji ne trče (porodice, decu, starije i penzionere) i drugu od 5km za one koji žele da se oprobaju u ozbiljnijoj trci.

TDM 19 na ovogodišnjem događaju ima prijavljenih i akreditovanih više pd 50 volontera, velika privredna društva, Grad Bijeljina i MUP RS, nekoliko humanitarnih udruženja, a nadamo se uskoro i potvrdi još nekoliko udruženja i Ministarstava RS.

Očekujemo oko 600 učesnika i posetilaca na trci. Svaki učesnik dobija: kapicu deda Mraza, startni broj, zahvalnicu za učešće na trci, osveženje, užinu, medalju, čestitku, promo materijal, fotografije sa trke.

Zanimljivost je da “naše” čestitke učesnici dobijaju na startu prazne, popunjavaju ih i vraćaju pre trke, a posle trke svakome se nasumično dodeljuje po jedna, sa toplim željama nekog od učesnika, što ove čestitke čini veoma vrednim.

Pored ovoga, pripremili smo 12 nagrada: prvo, drugo i treće vreme na trci na 5km u muškoj i ženskoj konkurenciji, te još 6 nagrada za najlepše prizore i gestove sa trke na 1km. Takođe, za naše učesnike ćemo organizovati nagradnu igru gde ćemo dodeliti jednu vrednu nagradu (vikend na Zlatiboru), kako bi podstakli gledanost i veću posećenost.

Ostavi komentar