Negativan prostor je neophodan svakom domu

Negativan prostor je neophodan svakom domu

Pozitivno reagujemo na negativan prostor u koju god prostoriju da uđemo...

Negativan prostor je mesto u kojem nema ničega - umetničkih dela, nameštaja, dekorativnih predmeta, lampi... i vrlo je neophodan u svačijem domu. 

Negativna strana našeg enterijera je krajnje psihološki zadovoljavajuća i jednostavno volimo balans dekorativnih predmeta s jedne strane i komada nameštaja sa druge. 

Pored toga, mi uvek reagujemo pozitivnije na sobe sa negativnim prostorom iz razloga što su one lakše za kategorizaciju od strane našeg mozga.

Sa druge strane, negativni prostor je lakši i za upotrebu i u njemu možete postaviti šta god želite u bilo koje vreme ili kreirati raznovrsne kompozicije enterijera, nalik popularnom otvorenom planu. Takođe, negativni prostor može učiniti vaš dizajn i umetnička dela istaknutijim i stvoriti prelep balans ambijenta.

Negativan prostor u dnevnom boravku

Negativni prostor u dnevnom boravku predstavlja ključnu stavku. Ova prostorija je uglavnom dovoljno velika kako bi ostalo nešto praznih površina, a kako biste je učinili vizuelno većom, prozračnijom i punom prirodnog svetla iskoristite njen negativni prostor. Isto važi, ne samo za minimalističke enterijere, već muževne, moderne, retro i sve ostale. Prazni zidovi, uglovi i ostale čiste površine, predstavljaju sve što vam je potrebno za stvaranje harmoničnog izgleda.

Negativan prostor u spavaćoj sobi

Spavaća soba takođe zahteva negativan prostor iz razloga što je ovo jedna od prostorija u kojoj želite da se osećate opušteno i komotno, a prazne površine predstavljaju prava sredstva za dostizanje ovih ciljeva. Negativni prostor pruža vašoj spavaćoj sobi prostran i relaksirajući osećaj, omogućujući komfor i balans, što su ujedno prve dve karakteristike na listi.

Negativni prostor u kupatilu

Kreiranje negativnog prostora u kupatilu je takođe važno! Kao prvo, ovakav prostor čini da površine izgledaju veće, a kada imamo u vidu da su kupatila uglavnom male kvadrature, onda je upravo ova karakteristika nešto što bi trebalo stvoriti. Negativan prostor omogućava neometan protok svetlosti i dodaje spa osećaj našim prostorijama.

Zatvoreno za komentare.