Pasta je tri puta bolja kada je spremite na ovakav način, a internet ludi za njom.
Photo: shutterstock
Svako ima neki svoj omiljeni način pripreme paste, ali složićemo se da većina nas voli kada je sočna i kremasta. Ako je u igri i dosta sira, teško da će neko odbiti repete.
Photo: Pexels
Zato nije nikakvo čudo što je skoro milion ljudi na internetu poludelo za ovom sirastom pastom sa jednim neočekivanim dodatkom u vidu pilećeg bujona. Evo kako da je pripremite.
Potrebno je:
Photo: Pexels
- Pakovanje špageta
- 2 kašičice ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 3 čena izgnječenog belog luka
Photo: Pixabay
- 250 grama punomasne pavlake
- 250 grama pilećeg bujona
- 250 grama pomešanih sireva: mocarela, parmezan i pekorino romano
Priprema:
Photo: Pixabay
Pripremite testeninu po uputstvima sa pakovanja, pazeći da ostanu al dente. Iscedite, ali ostavite otprilike jednu čašu vode u kojoj se testo kuvalo.
U međuvremenu, u velikom tiganju na srednjoj vatri zagrejte ulje. Onda dodajte beli luk i pustite da se krčka otprilike minut, dodajte punomasnu slatku pavlaku, bujon i pola čaše vode u kojoj se kuvalo testo.
Photo: Pixabay
Dodajte skuvane špagete pa ih prevrćite po tiganju dok testo nije u potpunosti prekriveno sosom.
Sklonite tiganj sa vatre i dodajte sir. Dok ga dodajete, neprekidno mešajte testo i dodajte svaki put malo od druge polovine vode u kojoj se kuvalo testo. Dodajte so i biber i odmah služite.