Istraživanje pokazalo da muškarci koji ovako izgledaju teže nalaze posao

Istraživanje pokazalo da muškarci koji ovako izgledaju teže nalaze posao

Ako vas neko pita "kako to da još nisi našao posao", samo recite "zato što sam lep"... Kako biste reagovali kada bismo vam rekli da ružni muškarci dolaze lakše do posla?

Foto: Shutterstock

Pretpostavljamo da biste otvorili i razjapili usta i rekli "ma nema šanse", ali ako ćemo da verujemo najnovijim istraživanjima koja su sprovedena u Americi i Britaniji, onda znači da ružni odnosno manje atraktivni muškarci bolje prolaze na poslovnom planu.

Ova istraživanja su obratila pažnju na različite faktore i htela su da utvrde da li izgled muškaraca igra ulogu u nalaženju posla.

Foto: Shutterstock

Iako važi mišljenje da su žene te kojima izgled donosi posao, ispostavilo se da i kod muškaraca izgled igra bitnu ulogu, ali u obrnutom smislu.

Istraživanja su pokazala da atraktivni i fizički lepi muškarci teže dolaze do posla od manje atraktivnih muškaraca. Razlog za to je prilično jednostavan i logičan kada malo bolje o njemu razmislite.

Kada se u kolektivu pojavi novi muškarac koji je atraktivan, on šalje signal svim ostalim kolegama da je konkurencija u svakom smislu te reči.

Foto: Shutterstock

Tu konkurenciju može osetiti i sam šef koji daje posao i on se može plašiti da će mu upravo taj atraktivan muškarac oteti posao. Zbog toga, atraktivni muškarci često budu odbijeni, jer jednostavno predstavljaju jaku konkurenciju za mnoge.

Zato nije loše da se u početku oblačite umereno i da ne skrećete mnogo pažnju na sebe, a kada dobijete posao i kada se pokažete, onda pokažite koliko dobro možete da izgledate.

Zatvoreno za komentare.