Italijani otkrivaju najčešće greške koje pravimo prilikom pripreme pice i testenine

Italijani otkrivaju najčešće greške koje pravimo prilikom pripreme pice i testenine

Pogledajte u čemu ostatak sveta greši kada pravi italijanske specijalitete. Ovo su najčešće greške prilikom pripreme pice i testenine.

Foto: Shutterstock

Postoji čak deset najčešćih grešaka koje ljudi prave dok jedu i pripremaju italijansku hranu. Barem tako tvrde stručnjaci iz Napoline, koja se bavi proizvodnjom testenine i umaka, prenosi Mirror.

Uprkos svetskoj ljubavi prema italijanskoj hrani, istraživanje u kom je učestvovalo 2000 Britanaca otkrilo je da više od 60 posto njih nije svesno ispravnih načina pripreme i jedenja testenine.

Ovo su najčešće greške koje čine:

1. Hleb sa belim lukom smatraju dodatkom testenini.

2. Jedu hleb pre obroka.

3. Pune koru kod pripreme pice.

4. Dodaju sir testenini.

5. Prave pice sa više od tri nadeva.

Foto: Shutterstock

6. Nikad ne jedu testeninu "al dente".

7. Ne koriste pire od paradajza za pripremu umaka.

8. Seku špagete kako bi ih skratili.

9. Dodaju pavlaku karbonari.

10. Stavljaju ulje u vodu u kojoj se kuva testenina.

Zatvoreno za komentare.