Izgleda kao da imaju život iz snova, ali iza savršenih fotografija se krije strašna istina

Izgleda kao da imaju život iz snova, ali iza savršenih fotografija se krije strašna istina

Nakon smrti mlade influenserke Šinejd Meknamare (20), bivši radnici na megajahtama su otvoreno ispričali kakav je to posao i život. Glamurozne fotografije nasmejanih devojaka sa egzotičnih destinacija kriju mučnu priču.

Foto: Instagram

Lagodan život hostesa na superjahtama je u potpunosti razotkriven nakon smrti Šinejd Meknamare iz Australije.

Foto: Instagram

Kao popularan model na Instagramu Šinejd je mesecima na svom profilu objavljivala fotografije predivnih plaža, luksuzne jahte i zabava, i sve je ličilo na život iz snova.

Godinu dana je provela radeći na jahtama i putujući po najluksuznijim evropskim lokacijama. Na svom Instagram profilu svakodnevno je objavljivala fotografije na kojima pozira u kupaćim kostimima, markiranim haljinama ispijajući skupocene šampanjce.

Ali iza glamura, koji se trudila da predstavi na društvenim mrežama, leži potpuno drugačija stvarnost.

Foto: Instagram

Bivši zaposleni otkrili su kako izgleda druga strana industrije, gde je jedino sigurno jedno - iscrpljenost.

Australijska hostesa Sara Begbi počela je svoj neverovatno luksuzan život na jahtama još 2014. godine, kada je njen dečko, koji je radio na jednoj takvoj jahti, rekao kako njegova kompanija traži radnike.

Foto: Instagram

Nije mogla ni da pretpostavi za koliko naporan i težak posao se prijavljuje. Za "Daily Mail" je rekla da je radila dugo satima i spavala u sobi koja podseća na ćeliju. 

Najduži odmor koju je smela da priušti tokom 16 sati dugog radnog dana bila su dva minuta. Od nje se očekivalo da po najvišim standardima opslužuje vlasnika jahte i goste do ranih jutarnjih časova. 

Dužnosti Sare kao hostese uključivale su održavanje savršenog reda na jahti, kao i stalno posluživanje do 16, često zahtevnih, gostiju jahte.

"Nisam mogla ni da zamislim koliko ću da se naradim. Moje jutro je počinjalo u šest i radila sam po 16 do 18 sati dnevno, doslovno na nogama, s pauzama od dva minuta kada bih sela i odmorila", ispričala je Sara. 

Sobe za posadu na superjahtama su toliko male da se dve osobe ne mogu istovremeno presvući u spavaćoj sobi. 

Foto: Instagram

Madelajn Majster počela je da radi na superjahti na Mediteranu da bi priuštila sebi put po Evropi, a na kraju je postala glavna hostesa na superjahti s pet zvezdica koja se iznajmljivala za milion milion dolara nedeljno.

Kao i Sara Begbi, i ona je rekla da za članove posade "ne postoji lični prostor". 

Majsterova je ispričala da su joj smene bile duge 12 do 16 časova, a vikendi su bili nedostižni pojam o kojem je moglo samo da se mašta.

Foto: Facebook

Još jedna hostesa, Keti Mekgregor, istakla je da je znala da poslužuje gostima piće do tri ujutru, a zatim i da ustaje samo nekoliko sati kasnije kako bi im pripremala doručak.

Hostese i osoblje superjahti spava samo par sati na dan u sobama koje liče na zatvorske ćelije.

U priručniku koji su osmislili oni regrutuju ljude za ovakve poslove, stoji upozorenje za potencijalne hostese da svako ko se odluči na ovaj posao treba da zaboravi na svoje vlastite želje i čežnje.

Foto: Instagram

Rođena u Sidneju, Trejsi Zarovski takođe je radila na superjahtama, na kojima je provela ukupno sedam godina, uglavnom krstareći oko Evrope. 

"Iako uz ovaj posao možeš da vidiš ceo svet, industrija je okrutna. Očekivanja su ogromna... Sećam se jedne devojke koja je imala nekoliko kilograma viška. To se nije dopalo vlasniku jahte i dobila je otkaz", izjavila je.