Iznenađujuće stvari koje potajno nedostaju ljudima u braku

Iznenađujuće stvari koje potajno nedostaju ljudima u braku

Nakon što se venčate, možda će vam biti teško žrtvovati deo svoje intime i autonomije. Ovo su stvari koje potajno nedostaju ljudima u braku.

Foto: Shutterstock

Koliko god voleli svog supružnika, sigurno vam nedostaje nekoliko stvari iz vremena dok ste bili sami. To ne znači da i bračni život nije divan - jednostavno je drugačiji. 

Ovo su neke stvari koje vam mogu nedostajati iz "solo" vremena:

1. Možete jesti što god poželite i kad god poželite

Sir, krekeri, vino iz boce...

No, kada i službeno postanete nečiji par, verovatno ćete se osećati loše ako ignorišete sveže skuvanu večeru, a i pomalo strahujete od osude svog partnera.

"Glupa stvar koja mi nedostaje je da mogu da jedem šta god poželim kad god to poželim. Kad sam bila sama, ako sam odlučila da preskočim večeru i umesto nje pojedem sladoled, niko nije bio tu da me osuđuje. Udala sam se i pomalo se osećam kao da se moram ponašati kao odrasla osoba čak i onda kada mi se to ne da", kaže Sara Staniš, osnivačica bloga "Our Kind of Crazy".

Foto: Shutterstock

2. Stvari su tamo gde ste ih i ostavili

Kad živite sami, sve je tamo gde ste to i ostavili. Međutim, kad živite sa supružnikom, daljinski upravljač je gotovo uvek na drugom mestu, a daska za sečenje nikada nije tamo gde ste mislili da jeste.

"Kad ste samci, ne morate da lovite stvari po kući ili otkriti da je neko pojeo poslednji kolač ili popio poslednje pivo", napominje Kevin Darne, autor knjige "My Cat Won't Bark!"

3. Dolazite kući kad poželite i odlazite kad poželite

Kad ste samci, ne morate brinuti o tuđim osećajima ni planovima, već u potpunosti raspolažete svojim vremenom.

4. Možete raditi ono što vaš partner ne voli

Malo je verovatno da vaš supružnik uživa u apsolutno svemu što radite. Bez obzira na to volite li da gledate sport, čitate knjige ili gledate satima ljubavne filmove, može vam biti teško ograničiti vreme za uživanje u tim stvarima dok s nekim drugim delite životni prostor.

Foto: Shutterstock

5. Imate celi krevet samo za sebe

Lepo je deliti s nekim postelju. Osim ako ta osoba hrče, krade vam prekrivače celu noć ili se baca po krevetu.

6. Spontana putovanja

Teže je biti spontan kad imate supružnika ili decu koju treba uzeti u obzir pa spontana putovanja postaju detaljno planirana putovanja i ponekad barem delimično gube svoju čar.

7. Ne morate deliti hranu

Kada otvorite kuhinjski ormarić u potrazi za poslednjom vrećicom čipsa i shvatite da je više nema, mogli biste da poželite da se vratite u vreme kad niste morali da delite hranu.