Jeste li već probali japanske palačinke Dorajaki? U Japanu su veoma popularne, a njihov je recept neverovatno jednostavan i lagan.
Foto: Shutterstock
To su zapravo okrugle palačinke sa različitim punjenjima, a gurmane će obradovati činjenica da njihov recept sadrži i med.
Za pravljenje ovih palačinaka biće vam potrebno: 80 grama šećera, jedna kašika meda, pola kašike sode, dva jajeta, 50 mililitara vode, 130 grama brašna i punjenje po vašoj želji.
Za početak umutite jaja, dodajte im šećer i med i sve to dobro umutite. Zatim otopite sodu u 50 mililitara vode i dodajte jajima, pa dodajte brašno i dobro promešajte testo. Pokrijte ga folijom za hranu i ostavite da stoji 30 minuta.
U testo zatim dodajte 1-3 kašike vode, podmažite tiganj uljem i zagrejte ga. Proces pravljenja identičan je procesu pravljenja običnih palačinaka, sačekajte da se na palačincima pojave mehurići, a zatim ih prebacite na drugu stranu i pržite još 20 sekundi.
Pre nego servirate jelo, fil razmažite po samoj sredini palačinka, a zatim prekrijte ostatkom.