Ako ste mislili da je jedini način za kuvanje jaja u šerpi, niste bili u pravu. Momak po imenu Stiven je u Fejsbuk grupi Subtle Asian Traits objavio fotografije inovativnog načina kuvanja jaja - u kuvalu za vodu.
Foto: Fejsbuk
Stiven je jednostavno ubacio nekoliko jaja u svoje prozirno kuvalo i savršeno ih skuvao za nekoliko minuta. Praktičan i brz trik oduševio je brojne članove pomenute grupe. Ipak, kako je njegovo kuvalo prozirno, Stiven je mogao da vidi kada su jaja gotova i da tako izbegne njihovo pucanje pa nije napisao koliko dugo ih je kuvao.
Ljudi koji su ranije čuli za ovaj trik, u komentarima su pisali da bi oko 10 minuta trebalo da bude idealno vreme kuvanja, nakon čega jaja treba izvaditi iz kuvala i proveriti jesu li gotova.
"Radim ovo godinama! Kuvam i viršle i svašta", napisala je jedna članica grupe, a nije bila jedina koja se već služi ovim trikom. "U njemu pravim knedle, jaja, nudle i ostalo šta mogu. Tako možete da imate ceo obrok zahvaljujući samo jednoj stvari", napisala je druga.
Foto: Fejsbuk
Oni koji nisu ranije čuli za to, tvrde da ovo menja sve i da će prvom prilikom i sami da pokušaju da skuvaju jaja tako. Takođe, neki su istakli da treba izbegavati kuvala sa spoljašnjim grejačem jer jaja mogu da ispucaju ako dođu u kontakt sa zagrejanim područjem.