Kada konačno za sebe možemo reći da smo odrasle osobe?

Kada konačno za sebe možemo reći da smo odrasle osobe?

Kada konačno za sebe možemo reći da smo odrasle osobe? Da li je to onda kada polako počinjemo da se pretvaramo u svoje roditelje?

Foto: Shutterstock

Uvek smo godinama obeležavali određene važne momente u životu, bilo da se radi o broju godina koje ste imali kada ste rodili prvo dete, najboljim godinama za brak ili onima u kojima dostižemo vrhunac svog životnog zadovoljstva i slično. 

Na isti taj način, postoje i godine u kojima se osećamo kao prave odrasle osobe, ali, mi smo odlučili da pitamo stručnjake za njihovo mišljenje na ovu temu. 

Prema mišljenjima stručnjaka, ne postoji definicija perioda u kom se detinjstvo završava i počinje odraslo razdoblje. To je nijansirani prelaz koji se dešava tokom tri decenije. Sistemi, kao što su obrazovanje, zdravstvo i zakoni definišu sve te prelaze što i nama donekle olakšava čitavu priču. 

Foto: Shutterstock

Kako stručnjaci kažu, ne postoji detinjstvo, nakon kog sledi razdoblje odraslog života. Dakle, ako ste sada u svojim dvadesetim godinama i borite se sa svetom odraslih, nemojte. Ako ste u svojim tridesetim ili četrdesetim, a i dalje sebe ne smatrate odraslom osobom, koga je briga? 

Prema mnogim tvrdnjama, ljudi se u jednom momentu svog života pretvaraju u svoje roditelje, a kako kažu stručnjaci, to je nešto što se treba slaviti, jer su roditelji veoma važan faktor života svakog od nas.