Brzo i lako napravite preukusne palačinke bez brašna i šećera

Brzo i lako napravite preukusne palačinke bez brašna i šećera

Napravite ukusnu poslasticu, a da ne koristite ni brašno ni beli šećer.


Foto: Shutterstock



Sastojci:


- 1kg krompira


- 1 žumance



- 1 celo jaje


- mali komad masla


- malo soli


- brašno po potrebi


- džem po izboru



Foto: Shutterstock


Priprema:


Kilogram krompira oljuštimo, obarimo i propasiramo. U propasirani krompir dodamo 1 žumance, 1 celo jaje, mali komad masla, malo soli i malo brašna kako bi zamesili testo.


Testo ne sme biti suviše meko. Za dobro umešano testo potrebno nam je oko pola sata. Dugo rađeno testo je uvek ukusnije, ali i kompaktnije te je lakše za dalju obradu.


Testo uobličimo u oblik hleba i podelimo na 12 delova. Od svakod dela razvučemo oklagijom testo i uobličimo u oblik palačinke. Veličina palačinke se mora prilagoditi tiganju u kojem će se peći.


Na zagrejanoj masti pečemo palačinke sa obe strane (potrebno je dosta masti, dodajemo je pri svakom obrtanju palačinke). Pečene palačinke filuju se džemom po izboru, uvujaju u rolnu i posipaju prah šećerom.

Затворено за коментаре.